Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία σε ΕΕ: Θέλουμε να διαπραγματευτούμε μια λύση για το εμπόριο με τη Β. Ιρλανδία

Μ. Βρετανία σε ΕΕ: Θέλουμε να διαπραγματευτούμε μια λύση για το εμπόριο με τη Β. Ιρλανδία
Το Λονδίνο θέλει να αλλάξει τους κανόνες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ένταση με την ΕΕ και σε εμπορικό πόλεμο
Σχετικά Άρθρα

Τα σχέδια της για την παράκαμψη κάποιων κανόνων που θα διέπουν το εμπόριο της με τη Βόρεια Ιρλανδία στη μετά Brexit εποχή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα 13/6 η Μ. Βρετανία, κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση με την ΕΕ και που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εμπορικό πόλεμο.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson υποστήριξε ότι αυτό που θέλει η Μ. Βρετανία είναι απλά να επιδιορθώσει τα προβλήματα με το εμπόριο προς τη Βόρεια Ιρλανδία κατά την μετά το Brexit εποχή στη νομοθεσία που θα αφορά τη μη εφαρμογή μερών της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας τις αλλαγές «γραφειοκρατικές απλοποιήσεις».
«Είναι σχετικά απλό να το κάνουμε αυτό, είναι μια γραφειοκρατική αλλαγή που χρειάζεται να γίνει.
Ειλικρινά είναι ένα σχετικά ασήμαντο πακέτο ρυθμίσεων» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο Johnson, αψηφώντας τους επικριτές που υποστηρίζουν ότι η νομοθεσία θα παραβιάσει το διεθνές δίκαιο.
«Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε κάποιες γραφειοκρατικές απλοποιήσεις μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» υποστήριξε ο Johnson.

Θέλουμε λύση

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Liz Truss δήλωσε σήμερα στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ θα πρέπει να είναι πρόθυμο να αλλάξει τους μετά το Brexit κανόνες που διέπουν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία, επαναλαμβάνοντας ότι το Λονδίνο επιθυμεί μια «διαπραγματευθείσα λύση».
«Μίλησα στον αντιπρόεδρο (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) Maros Sefcovic για να συζητήσουμε τη νομοθεσία που ανακοινώνουμε σήμερα για τη διευθέτηση των προβλημάτων με το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας και την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας.
Προτιμούμε μια διαπραγματευθείσα λύση αλλά η ΕΕ πρέπει να είναι πρόθυμη να αλλάξει το Πρωτόκολλο» υποστήριξε η Truss.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης