Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η ύστατη μάχη στο Sieverodonetsk - Σκληρές οδομαχίες για κάθε μέτρο της πόλης

Ουκρανία: Η ύστατη μάχη στο Sieverodonetsk - Σκληρές οδομαχίες για κάθε μέτρο της πόλης
Οι Ρώσοι έδιωξαν τους Ουκρανούς από το κέντρο της πόλης, επιχείρηση να την αποκόψουν πλήρως
Σχετικά Άρθρα

H ύστατη μάχη δίνεται στη πόλη Sieverodonetsk, η οποία θεωρείται μια πόλη καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία και για τον έλεγχο του Donbass.
Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, οι Ρώσοι κατάφεραν να διώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από το κέντρο της πόλης.
«Με τη συνδρομή του πυροβολικού, ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση στο Sieverodonetsk σημειώνοντας μερική επιτυχία και εκδιώκοντας τις μονάδες μας από το κέντρο της πόλης.
Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός, πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο κυβερνήτης του Luhansk, Serhiy Gaidai, ο οποίος υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός προελαύνει και καταστρέφει την πόλη
«Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερο εξοπλισμό σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν το Sieverodonetsk και το γειτονικό Lysychansk» υποστήριξε ο Gaidai, τονίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει περίπου το 70% της πόλης.

Μήνυμα Zelensky

Στις συγκρούσεις στο Sieverodonetsk αναφέρθηκε και στο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία αναπτύσσει μυστικά στο Donbass κακώς εκπαιδευμένους εφέδρους στρατιώτες, τους οποίους όπως είπε, η Μόσχα τους χρησιμοποιεί ως «τροφή για τα κανόνια».
Ο Zelensky είπε πως γίνονται σκληρές μάχες για σχεδόν κάθε μέτρο της πόλης, όπως συμβαίνει και στις γειτονικές πόλεις του Lysychansk και του Bakhmut, υποστηρίζοντας πως «η Ρωσία μπορεί να ξεπεράσει μέσα στον Ιούνιο ακόμα και τους 40.000 νεκρούς στρατιώτες».
«Σε κανέναν πόλεμο εδώ και πολλές δεκαετίες δεν έχουν χάσει τόσους πολλούς στρατιώτες» υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος κάλεσε για άλλη μια φορά τη Δύση να δώσει σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης