Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Νέα συρρίκνωση για το ΑΕΠ, στο -0,3% τον Απρίλιο 2022

Βρετανία: Νέα συρρίκνωση για το ΑΕΠ, στο -0,3% τον Απρίλιο 2022
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε ξανά τον Απρίλιο
Νέα συρρίκωση σημείωσε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο, καθώς η βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή κατρακύλησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο υποχώρησε 0,3%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, χαμηλότερα των προσδοκιών,  εν μέσω φόβων για επικείμενη ύφεση.

Ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας που όλοι οι κύριοι τομείς (μεταποίηση, κατασκευές και υπηρεσίες) συνέβαλαν αρνητικά στο ΑΕΠ από τον Ιανουάριο του 2021.
Η πτώση του ΑΕΠ προκλήθηκε κυρίως από τον περιορισμό του προγράμματος NHS Test and Trace, το οποίο μειώθηκε κατά 70% τον Απρίλιο καθώς οι δοκιμές έπαψαν να είναι δωρεάν, προκαλώντας πτώση του ΑΕΠ κατά 0,4%.
Η πτώση του Απριλίου, μαζί με την αδύναμη ανάκαμψη του ΑΕΠ τους προηγούμενους μήνες, σημαίνει ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τώρα μόλις 0,9% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από το πρώτο lockdown για τον κορωνοϊό την άνοιξη του 2020.
Τα στοιχεία είναι τα πιο πρόσφατα που δείχνουν τις επιπτώσεις της απότομης αύξησης των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών τον Απρίλιο, η οποία είχε άμεσο αντίκτυπο στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης