Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απόδειξη της προκλητικής υποκρισίας του ΝΑΤΟ – Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία και εισβολή Τουρκίας στην Συρία

Η απόδειξη της προκλητικής υποκρισίας του ΝΑΤΟ – Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία και εισβολή Τουρκίας στην Συρία
Η στάση του ΝΑΤΟ αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής υποκρισίας της βορειοατλαντικής συμμαχίας

Δύο χώρες εισβάλλουν σε δύο γειτονικές χώρες.
Εάν λειτουργούσαν οι κανόνες απόλυτα στην παγκόσμια κοινωνία, οι επιτιθέμενοι θα έπρεπε να είχαν την ίδια αντιμετώπιση από τα έθνη του κόσμου.
Όμως η στάση του ΝΑΤΟ αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής υποκρισίας της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Έχουμε όχι σε διαφορετικές χρονικές συγκυρίες αλλά ταυτόχρονα εισβολές δύο κρατών σε δύο άλλα γειτονικά κράτη.
Η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία καταλαμβάνοντας την Ανατολική Ουκρανία την περιοχή του Donbass όπως ονομάζεται και η κίνηση αυτή αμέσως αντιμετωπίστηκε με παγκόσμια καταδίκη και κυρώσεις.
Το ΝΑΤΟ μάλιστα βάλλει κατά της Ρωσίας την οποία θεωρεί εχθρική χώρα.
Ταυτόχρονα μια άλλη χώρα η Τουρκία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εισβάλλει ξανά με νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Βόρεια Συρία… και δεν υπήρξε καμία καταδίκη, καμία αντίδραση, καμία κύρωση και το ΝΑΤΟ αντιθέτως καλοπιάνει την Τουρκία για να άρει τις ενστάσεις της για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στην βορειοατλαντική συμμαχία.

Η Συρία δεν είναι ένα ανεξάρτητο κράτος που έχει δεινοπαθήσει με εμφύλιες συρράξεις και ανελέητους βομβαρδισμούς;
Εδώ και χρόνια μαίνονται αιματηρές συγκρούσεις στην Συρία αλλά το ίδιο συμβαίνει εδώ και 8 χρόνια στο Donbass της Ουκρανίας.

Γιατί το ΝΑΤΟ και τα έθνη του κόσμου καταδικάζουν την Ρωσία επειδή υπερασπίζεται του ρωσόφωνους του Donbass και αδιαφορούν για την εισβολή της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία;
Είναι προφανές ότι η θεσμική και ιδεολογική υποκρισία του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζει ως δύο μέτρα και δύο σταθμά τις ίδιες περιπτώσεις έρχεται να επιβεβαιώσει… ότι η Δύση ηθικολογεί, υποκρίνεται απέναντι στην… λογική…

Η Τουρκία εισβάλλει ξανά στην Βόρεια Συρία

Την 1η Ιουνίου, ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan ανακοίνωσε ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει τον στρατό του για να κινηθεί ξανά εναντίον των πολυεθνικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη βόρεια Συρία.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι η ένοπλη πτέρυγα της κυβέρνησης της Rojava, ένα είδος αυτόνομης περιοχής που αποσχίστηκε από την κύρια συριακή κυβέρνηση το 2014.
Η περιοχή της Rojava δεν είναι εντελώς εχθρική προς την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, αλλά δεν είναι επίσης μέρος της.
Επίσης, δεν είναι μέρος των «Σύριων ανταρτών» που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή στην βόρεια Συρία ή την παρουσία της Al Qaeda στην επαρχία Idlib.
Για άλλη μια φορά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι σε σύγκρουση τόσο με τους αντάρτες όσο και με τη συριακή κυβέρνηση, αλλά ήταν πιο κοντά στο να συνεργαστούν με τη συριακή κυβέρνηση στο παρελθόν.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις με την υποστήριξη της αεροπορικής κάλυψης των ΗΠΑ, εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την πρωτεύουσά τους την Ar Raqqa το 2017
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κυρίως αποτελούνται από Κούρδους, αλλά και από Άραβες, Ασσύριους, Τουρκμένους και Αρμένιους.
Είναι μέρος της εθνοτικής ποικιλομορφίας της Βόρειας Συρίας και του Ιράκ.
Ωστόσο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αναφέρονται σε μεγάλο βαθμό ως «Κούρδοι της Συρίας» κάτι που ωστόσο δεν είναι ακριβές.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν έχουν άμεση σχέση με την κουρδική μαρξιστική οργάνωση, PKK.

Το PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) είναι Κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία που πολεμούν για ένα αυτόνομο Κουρδιστάν στη νότια Τουρκία.
Από το 2015 , το PKK φέρεται να έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους με σκοπευτές, και επιθέσεις με ρουκέτες.
Για ορισμένους η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια στο PKK.
Ωστόσο το PKK, βοήθησε στην απελευθέρωση του Βορείου Ιράκ και της Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, μόνο και μόνο για να δείξουν πόσο περίπλοκη είναι η κατάσταση των Κούρδων, οι Κούρδοι Peshmerga του Ιράκ αποσχίστηκαν από το PKK.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden δεν έχει καταδικάσει την ανακοινωθείσα σχεδιαζόμενη τουρκική επίθεση κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας υπό την ηγεσία των Κούρδων.
Ο υπουργός Εξωτερικών Blinken, ανέφερε ότι η τρέχουσα επίθεση μπορεί, «…να υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα (και) να παράσχει σε παράγοντες ευκαιρίες να εκμεταλλευτούν την αστάθεια».

Ως γνωστό οι αμερικανοί συνεργάζονται σθενά με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δηλαδή τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας για να αντιμετωπίσουν είτε τον συριακό στρατό του Assad, είτε το Ισλαμικό κράτος, είτε τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Το διακύβευμα

Οι αμερικανοί εξοργίστηκαν δήθεν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μάλιστα τρομοκρατούν τον κόσμο ότι η Ρωσία είναι παγκόσμια απειλή.
Όμως οι αμερικανοί έχουν αφήσει τους τούρκους ανεξέλεγκτα να εισβάλλουν στην Βόρεια Συρία και την ίδια ώρα χτυπούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δηλαδή τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας με τους οποίους συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια οι αμερικανοί…
Το διακύβευμα λοιπόν είναι ότι η πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών πλήττει βάναυσα την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης