Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Συνομιλίες με Putin – Zelensky για τις ασφαλές εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Erdogan: Συνομιλίες με Putin – Zelensky για τις ασφαλές εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία
«Γίνεται πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και γνωρίζουμε ότι τα αγροτικά προϊόντα προέρχονται από αυτές τις χώρες σε μεγάλο βαθμό», είπε o Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε την Κυριακή (12/6/2022) ότι σχεδιάζει να έχει συνομιλίες τις επόμενες μέρες με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin και τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky προκειμένου να συζητήσουν τις ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία .
«Γίνεται πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και γνωρίζουμε ότι τα αγροτικά προϊόντα προέρχονται από αυτές τις χώρες σε μεγάλο βαθμό», είπε.
«Σε αυτή τη φάση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό, έχουμε 5 εκατομμύρια τόνους σιταριού στις αποθήκες μας, αλλά θα θέλαμε να αυξήσουμε αυτούς τους όγκους».
«Θα λάβουμε μέρος στις εργασίες για τη (δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου για αποστολές αγροτικών προϊόντων ) όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τρίτες χώρες», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει το Tass.
«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε με τον Zelensky και τον Putin ποια βήματα μπορούν να γίνουν», συνέχισε.

Διαβεβαιώσεις Putin

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα η Μόσχα είναι έτοιμη να εγγυηθεί ανεμπόδιστες εξαγωγές σιτηρών εάν η Ουκρανία καθαρίσει τα δικά της λιμάνια από νάρκες και διαβεβαίωσε πως θα μπορούσε να κανονίσει εξαγωγές μέσω των λιμένων που ελέγχονται από τη ρωσική πλευρά, Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης