Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donetsk: Δεν θα απονεμηθεί χάρη στους δύο Βρετανούς στρατιώτες που καταδικάστηκαν σε θάνατο

Donetsk: Δεν θα απονεμηθεί χάρη στους δύο Βρετανούς στρατιώτες που καταδικάστηκαν σε θάνατο
Ένα δικαστήριο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk έκρινε ένοχους τον Aiden Aslin, και τον Shaun Pinner, αλλά και τον Μαροκινό Saadoun Brahim για «μισθοφορικές δραστηριότητες»

Ο ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Donetsk στην Ουκρανία δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για την απονομή χάριτος στους δύο Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αιχμαλωσία τους, ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία.
Ένα δικαστήριο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk έκρινε ένοχους την Πέμπτη (9/6) τον Aiden Aslin, και τον Shaun Pinner, αλλά και τον Μαροκινό Saadoun Brahim για «μισθοφορικές δραστηριότητες», με επιδίωξη την ανατροπή της δημοκρατίας.
Η Βρετανία δηλώνει ότι ο Aslin και ο Pinner ήταν κανονικοί στρατιώτες και πρέπει να εξαιρεθούν επί τη βάσει της εφαρμογής των Συμβάσεων της Γενεύης από την άσκηση ποινικής δίωξης, για τη συμμετοχή τους σε εχθροπραξίες.
Από την πλευρά τους, οι αποσχιστές που ελέγχουν το Donetsk δηλώνουν ότι οι καταδικασθέντες έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και έχουν ένα μήνα για να προσβάλουν νομικά την απόφαση.
«Δεν βλέπω κάποια νομική βάση ή κάποια προαπαιτούμενα, για μένα, ώστε να λάβω μία απόφαση απόδοσης χάριτος», δήλωσε ο Denis Pushilin, ηγέτης της αναφερόμενης αποσχισθείσας δημοκρατίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης