Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong-un (Bόρεια Κορέα) προς Putin: Στο πλευρό του ρωσικού λαού που υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και την ασφάλειά του

Kim Jong-un (Bόρεια Κορέα) προς Putin: Στο πλευρό του ρωσικού λαού που υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και την ασφάλειά του

Επιστολή του ηγέτη της Βόρεια Κορέας στο Ρώσο πρόεδρο

Σχετικά Άρθρα

Tην πλήρη υποστήριξή του στη Ρωσία εξέφρασε o ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, σε επιστολή του επ’ ευκαιρία της εθνική εορτής της χώρας.
Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το βορειοκορεατικό KCNA, ο Kim ανέφερε ότι «ο ρωσικός λαός πέτυχε μεγάλες επιτυχίες στην επίτευξη του δίκαιου σκοπού της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας της χώρας του, ενώ αντιμετώπισε κάθε είδους προκλήσεις και δυσκολίες», σύμφωνα με το Reuters.
«Ο λαός της Κορέας παρέχει πλήρη υποστήριξη και ενθάρρυνση προς αυτούς», πρόσθεσε.

Στενοί δεσμοί

Η προφανής αναφορά του Kim στην επίθεση κατά της Ουκρανίας ως «δίκαιη αιτία» για την υπεράσπιση της ασφάλειας της Ρωσίας επιβεβαιώνει του στενούς διμερείς δεσμούς δεκαετιών μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η Πιονγκγιάνγκ τόνισε πρόσφατα τους στενούς της δεσμούς με τη Μόσχα παρά την αυξανόμενη κριτική από τη διεθνή κοινότητα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ενίσχυση των σχέσεων

Ο Kim εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι φιλικές σχέσεις θα συνεχίσουν να ενισχύονται σε όλους τους τομείς και στο «ταξίδι για την υπεράσπιση της διεθνούς δικαιοσύνης και τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας», ανέφερε το KCNA.
Το 2019, ο Kim πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση κορυφής με τον Putin στην πόλη Βλαδιβοστόκ της ανατολικής Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης