Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι συντριπτικές απώλειες του ουκρανικού στρατού αναγκάζουν τον Zelensky να μεταφέρει στρατεύματα στην Ανατολική Ουκρανία

Οι συντριπτικές απώλειες του ουκρανικού στρατού αναγκάζουν τον Zelensky να μεταφέρει στρατεύματα στην Ανατολική Ουκρανία
H Ουκρανία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών που εμπλέκονται άμεσα σε εχθροπραξίες σε ένα εκατομμύριο άτομα.
Σχετικά Άρθρα

Νόμο, που επιτρέπει την αποστολή στρατιωτικών των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας σε εμπόλεμες ζώνες της χώρας υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, σύμφωνα με το ουκρανικό Κοινοβούλιο.
Μέχρι σήμερα οι μονάδες των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας εκτελούν καθήκοντα αποκλειστικά εντός της περιοχής ή της κοινότητάς τους.
Ο νόμος θα επιτρέψει την ανάπτυξη στρατιωτών σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των σημερινών ζωνών εχθροπραξιών, αλλά και περιοχών που το Κίεβο θεωρεί ως κατεχόμενα εδάφη του, όπως στην Ανατολική Ουκρανία.
Η απόφαση για την ανάπτυξη θα ληφθεί από τον γενικό διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ την επομένη της επίσημης δημοσίευσής του.
Ωστόσο, η διαδικαστική προθεσμία για την υπογραφή του εγγράφου από τον πρόεδρο έληξε στις 7 Ιουνίου.

Αύξηση των δυνάμεων λόγω των απωλειών

Οι ουκρανικές αρχές δεν έδωσαν καμία εξήγηση για την καθυστέρηση. Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov είπε ότι η χώρα του πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών που εμπλέκονται άμεσα σε εχθροπραξίες σε ένα εκατομμύριο άτομα.
Σύμφωνα με το νόμο «Για τα θεμέλια της εθνικής αντίστασης», που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο, οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας αποτελούν ξεχωριστό κλάδο στρατευμάτων εντός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Από τον Ιανουάριο του 2022, η Ουκρανία διέθετε 25 ταξιαρχίες που αποτελούσαν έως και 100.000 άτομα προσωπικό.
Τον Μάιο, ο Zelensky απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον διοικητή των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για την κίνηση.

Η αλλαγή στρατηγικής

Εδώ και 2,5 εβδομάδες έχει αναφερθεί ότι άπαξ και οι ρώσοι άλλαξαν στρατηγική στηριζόμενοι όχι στα τεθωρακισμένα και στην προέλαση μέσα από πόλεις όπου είχαν απώλειες… αλλά στον συνεχή βομβαρδισμό, είδαν εντυπωσιακή αλλαγή στην έκβαση του πολέμου.
Οι απώλειες των ρώσων αισθητά μειώθηκαν, τα εδαφικά κέρδη εκτοξεύθηκαν, ενώ οι Ουκρανοί μετράνε από 100 έως 200 στρατιώτες νεκρούς και έως 500 στρατιώτες τραυματίες ημερησίως.
Ο Ουκρανικός στρατός καταγράφει εντυπωσιακά μεγάλες απώλειες και ζητάει απεγνωσμένα όπλα από την Δύση.
Οι Ουκρανοί προειδοποιούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης