Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία έως τον Οκτώβριο του 2022 – Βασικός στόχος ο 100% έλεγχος του Donbass

Η Ρωσία θα παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία έως τον Οκτώβριο του 2022 – Βασικός στόχος ο 100% έλεγχος του Donbass
Οι Ουκρανοί αναζητούν εναγωνίως πάνω από 300 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης... για να αντιμετωπίσουν το ρωσικό πυροβολικό
Σχετικά Άρθρα

(upd 5) Η Ρωσία θα παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία για άλλους 4 μήνες έως τον Οκτώβριο του 2022 αυτό είναι το νέο στοιχείο στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας…
Οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται ότι έχουν ένα ξεκάθαρο σχέδιο.
1)Να καταλάβουν πλήρως το 100% του Donbass, δηλαδή όλη την Ανατολική Ουκρανία.
2)Να διασφαλίσουν πλήρως τα εδάφη που έχουν κατακτήσει ειδικά νότια στην Kherson, Μαριούπολη, Αζοφική Θάλασσα.
3)Να αποδεκατίσουν πλήρως τον ουκρανικό στρατό ώστε να μην είναι ικανός για αντεπιθέσεις.
4)Να διασφαλίσουν το επόμενο βήμα που είναι η ενσωμάτωση των Ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία, δεν θα δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος αλλά τα εδάφη θα προσαρτηθούν…

Οι Ουκρανοί αναζητούν εναγωνίως πάνω από 300 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης

Η Ουκρανία χρειάζεται να λάβει περίπου 300 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης ή MLRS ανέφερε ο Μ. Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας
Περίπου το 90% των απωλειών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας οφείλονται στην ανωτερότητα του πυροβολικού της Ρωσίας.
«Όσον αφορά το MLRS, δεν χρειαζόμαστε τρία ή τέσσερα συστήματα, αλλά περίπου 300», και πρόσθεσε ότι επί του παρόντος, περίπου το 90% των απωλειών μάχης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας οφείλονται στην ανωτερότητα του ρωσικού πυροβολικού, έναντι του Ουκρανικού πυροβολικού.

Η εφημερίδα The Times ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει μόνο τρία M270 MLRS στην Ουκρανία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Με τη σειρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επίσης υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν παρόμοια MLRS στην Ουκρανία, θα στείλουν, όχι πάνω από 10 συστήματα τα οποία μπορούν να πλήξουν στόχους έως και 80 χιλιόμετρα.

Τι αναφέρουν οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες; - Πόλεμος έως Οκτώβριο 2022 

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός διευρύνει τον σχεδιασμό του για πόλεμο μεγαλύτερης διάρκειας στην Ουκρανία έως τον Οκτώβριο του 2022 δηλαδή ακόμη 4 μήνες.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) Vadym Skibitsky δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες έλαβαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επεκτείνει τον σχεδιασμό για τις επόμενες 120 ημέρες, δηλαδή παράταση πολέμου έως τον Οκτώβριο του 2022.
Ο Skibitsky τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προσαρμόσουν το σχέδιο ανάλογα με τις επιτυχίες τους στο Donbass και σημείωσε ότι το ρωσικό Γενικό Επιτελείο τροποποιεί σχεδόν κάθε μήνα τα σχέδια εισβολής.
Οι αναφορές του Skibitsky πιθανότατα δείχνουν ότι η Ρωσία έχει, τουλάχιστον, αναγνωρίσει ότι δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους του στην Ουκρανία άμεσα και προσαρμόζει περαιτέρω τους στρατιωτικούς της στόχους σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα αρχικά λάθη στην εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Skibitsky ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιπλέον 40 τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) σε εφεδρεία, αφού έχουν ήδη αναπτύξει 103 BTG στην Ουκρανία.

Αλλάζουν στρατηγική οι Ρώσοι

Ο Ουκρανός σύμβουλος του Υπουργικού Συμβουλίου, Oleksandr Danylyuk, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υιοθέτησαν μια νέα στρατηγική που τους επιτρέπει να κάνουν πιο προσεκτικούς ελιγμούς.
Ο Danylyuk πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περισσότερους πόρους από την Ουκρανία, κάτι που θα αποδεικνυόταν στρατηγικής σημασίας σε μια παρατεταμένη σύγκρουση.
Ο δήμαρχος του Severodonetsk, Oleksandr Stryuk, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες χρειάζονται πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα αεράμυνας για να χτυπήσουν εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων που προωθούνται στην περιφέρεια Luhansk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα χρειαστούν συνεπή δυτική υποστήριξη, ιδιαίτερα όσον αφορά τα συστήματα πυροβολικού, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε πολλά μέτωπα του πολέμου.

Επίθεση με πυραύλους στην πόλη Chortkiv της Δυτικής Ουκρανίας – Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέστρεψε αποθήκη με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Kalibr τύπου κρουζ, για την καταστροφή μιας μεγάλης αποθήκης με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα, στην περιοχή Ternopil της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε την Κυριακή 12/6 το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-25 κοντά στο Donetsk και στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Interfax που επικαλέστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τραυματίστηκαν 22 άνθρωποι

Για επίθεση με πυραύλους στη πόλη Chortkiv της δυτικής Ουκρανίας που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μερικώς μια στρατιωτική εγκατάσταση και να τραυματιστούν 22 άνθρωποι, μίλησε σε διαδικτυακή ενημέρωση ο κυβερνήτης της περιοχής Ternopil.
Ο Volodymyr Trush δήλωσε ότι τέσσερις πύραυλοι έπληξαν την πόλη, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων νότια του Ternopil το βράδυ του Σαββάτου 11/6.
«Όλοι οι πύραυλοι προήλθαν από τη Μαύρη Θάλασσα. Μια στρατιωτική εγκατάσταση καθώς και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν μερικώς. Δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά έχουμε τραυματίες και 22 άνθρωποι νοσηλεύονται», δήλωσε ο Volodymyr Trush, προσθέτοντας ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα 12χρονο παιδί.
Σημείωσε ότι καταστράφηκαν τέσσερα κτίρια διαμερισμάτων.

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν στρατεύματα

Νόμο, που επιτρέπει την αποστολή στρατιωτικών των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας σε εμπόλεμες ζώνες της χώρας υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, σύμφωνα με το ουκρανικό Κοινοβούλιο.
Μέχρι σήμερα οι μονάδες των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας εκτελούν καθήκοντα αποκλειστικά εντός της περιοχής ή της κοινότητάς τους.
Ο νόμος θα επιτρέψει την ανάπτυξη στρατιωτών σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των σημερινών ζωνών εχθροπραξιών, αλλά και περιοχών που το Κίεβο θεωρεί ως κατεχόμενα εδάφη του, όπως στην Ανατολική Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov είπε ότι η χώρα του πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών που εμπλέκονται άμεσα σε εχθροπραξίες σε ένα εκατομμύριο άτομα.
Σύμφωνα με το νόμο «Για τα θεμέλια της εθνικής αντίστασης», που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο, οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας αποτελούν ξεχωριστό κλάδο στρατευμάτων εντός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Από τον Ιανουάριο του 2022, η Ουκρανία διέθετε 25 ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας που αποτελούσαν έως και 100.000 άτομα προσωπικό.
Τον Μάιο, ο Zelensky απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον διοικητή των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για την κίνηση.

Σκοτώθηκε Βρετανός στρατιώτης στο Severodonetsk

Ένας Βρετανός πρώην στρατιώτης σκοτώθηκε πολεμώντας τις ρωσικές δυνάμεις στo Severdonetsk, ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Ο Jordan Gatley άφησε τον βρετανικό στρατό τον Μάρτιο 2022 «για να συνεχίσει την καριέρα του ως στρατιώτης σε άλλες περιοχές» και πέταξε στην Ουκρανία αμέσως μετά για να βοηθήσει να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις και να εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες, γράφει το Sky News.
Ανακοινώνοντας την είδηση στο Facebook, ο πατέρας του Dean έγραψε: «Χθες (10/06/22) λάβαμε την καταστροφική είδηση ότι ο γιος μας, ο Jordan πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην πόλη Severdonetsk της Ουκρανίας».

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν χερσαίες επιθέσεις εντός της περιοχής Severodonetsk.
Πολίτες άρχισαν να εγκαταλείπουν το εργοστάσιο χημικών Azot στο Severodonetsk.
Απομεινάρια ουκρανικών σχηματισμών κρατούν αρκετά κτίρια στην ζώνη της πρώτης πύλης του εργοστασίου.
«Υπάρχουν περιοδικές μάχες», προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί στο Azot θα μπορούσαν ακόμα να κρατήσουν ομήρους αρκετές εκατοντάδες αμάχους.
«Καθώς ο δακτύλιος γύρω από τους Ουκρανούς στρατιώτες στενεύει, οι πολίτες θα μπορούν να εγκαταλείψουν τα καταφύγιά τους».
«Η Ουκρανία συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του εργοστασίου χημικών Azot στο Severodonetsk , όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.
«Το Azot δεν είναι μπλοκαρισμένο, οι μάχες συνεχίζονται στους δρόμους δίπλα στο εργοστάσιο», δήλωσε ο Serhiy Gadai, στην ουκρανική τηλεόραση και πρόσθεσε πως αναμένει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να καταλάβουν την πόλη είτε στις 12/6 , είτε τη Δευτέρα 13/6.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα συνέχισαν τις προσπάθειες να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο T1303 Hirske-Lysyschansk και εξαπέλυσαν επιθέσεις σε οικισμούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut - Lysyschank.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις σε οικισμούς νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum σε μια προσπάθεια να επαναλάβουν τις επιχειρήσεις στο Slovyansk.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα επανέλαβαν τις αντεπιθέσεις βορειοδυτικά της πόλης Kherson στις 11 Ιουνίου, νότια των προηγούμενων επιχειρήσεων τους.

Ρώσοι αξιωματούχοι κατοχής διένειμαν την πρώτη παρτίδα ρωσικών διαβατηρίων στην πόλη Kherson και τη Μελιτόπολη.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαίες επιθέσεις στο Severodonetsk και σε αρκετούς οικισμούς στις 11 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις στο Severodonetsk και απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στο Metolkine, ακριβώς νοτιοανατολικά του Severodonetsk.
Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 300 έως 400 Ουκρανούς στρατιώτες στο εργοστάσιο χημικών του Azot στο Severodonetsk, αλλά Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το ένα τρίτο της βιομηχανικής ζώνης.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον της Toshkivka, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη δυτική όχθη του ποταμού Siverskyi.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά και δυτικά της Popasna με στόχο να αποκλείσουν τις ουκρανικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) προς το Lysychansk και το Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στην προηγουμένως κατειλημμένη θέση τους αφού εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των Mykolaivka και Berestove, που βρίσκονται και οι δύο στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Bakhmut - Lysychansk T1302.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν επίσης να καταλάβουν το Nyrokove (περίπου 5 χλμ ανατολικά του T1302) και οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν τις ρωσικές αναγνωριστικές επιχειρήσεις στη Volodymyrivka, περίπου 16 χιλιόμετρα ανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν επιπρόσθετα τις επιχειρήσεις τους για τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Hirske - Lysychansk T1303, ανατολικά της Popasna.
Γεωτοποθετημένα πλάνα έδειξε ότι ρωσικές και τσετσενικές μονάδες πήραν επίσης τον έλεγχο ενός σιδηροδρομικού σταθμού στην Komyshuvakha (περίπου 7 χλμ δυτικά του T1303) και πιθανότατα θα επιχειρήσουν να συνδεθούν με μονάδες που προχωρούν από το Orihove.

O Ρωσικός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις νοτιοδυτικά του Izyum και προς το Slovyansk στις 11 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά ανεπιτυχών επιθέσεων στο Brazhkivka και στη Virnopillia για να φτάσουν στο Barvinkove, περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Izyum.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης τις ρωσικές επιθέσεις στο Dolyna, έναν οικισμό που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο E40 προς το Slovyansk.
Γεωγραφικά πλάνα έδειξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στα βόρεια προάστια του Bohorodychne (περίπου 25 χλμ νοτιοανατολικά του Izyum) στις 11 Ιουνίου και επιχειρούν προς Slovyansk και Siversk.
Γεωτοποθετημένες εικόνες έδειξαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατασκεύασαν μια νέα γέφυρα κατά μήκος των ρωσικών GLOC προς το Izyum στη νοτιοανατολική Περιφέρεια του Kharkiv, κάτι που μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk και Siversk.

Νότιος Άξονας – Στόχοι Kherson και Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα επανέλαβαν αντεπιθέσεις στη βορειοδυτική Περιφέρεια της Kherson στις 11 Ιουνίου, απειλώντας τις ρωσικές θέσεις βόρεια της πόλης Kherson.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Kherson ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν αντεπιθέσεις σε Kyselivka, Soldatske και Oleksandrivka, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη Kherson.
Επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Tavriyske, περίπου 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Kherson, αλλά το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός δημοσιογράφος Roman Bochkala ανέφερε προηγουμένως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Blahodatne (ακριβώς βόρεια της Kyselivka) στις 8 Ιουνίου και οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να συνέχισαν τις αντεπιθέσεις στην περιοχή.
Μια επιτυχημένη αντεπίθεση στην Kyselivka θα τοποθετούσε τις ουκρανικές δυνάμεις μόλις 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Zaporizhia στις 11 Ιουνίου.
Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης Ivan Fedorov σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μετακίνησαν την πρώτη γραμμή της Zaporizhia 5 με 7 χιλιόμετρα νότια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πιθανότατα λόγω της ρωσικής προτεραιότητας στις επιθέσεις γύρω από την περιφέρεια Luhansk
cc1_8.png

cc2_8.png
cc3_7.png

cc4_7.png

cc5_7.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης