Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη ΝΥΤ: O Biden δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 – Βυθισμένο πλοίο οι Δημοκρατικοί

Αποκάλυψη ΝΥΤ: O Biden δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 –  Βυθισμένο πλοίο οι Δημοκρατικοί
Οι Δημοκρατικοί είναι απογοητευμένοι με την αδυναμία του Biden να υλοποιήσει την ατζέντα του πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές που μπορεί να ανατρέψουν τα τους συσχετισμούς στο Κογκρέσο
Σχετικά Άρθρα

Δεκάδες Δημοκρατικοί, αξιωματούχοι, μέλη του Κογκρέσου και ψηφοφόροι, ήδη «ψιθυρίζουν» ότι ο πρόεδρος Joe Biden δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, επειδή φοβούνται ότι δεν μπορεί να σώσει ένα πλοίο που βυθίζεται.
«Οι Δημοκρατικοί είναι σε μία κατάσταση που μπορεί να περιγραφεί όπως ''Τι στο διάολο συμβαίνει;'' είπε στους New York Times η Jasmine Crockett, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Τέξας, η οποία είναι πιθανό να είναι μέλος του Κογκρέσου το επόμενο έτος.
«Η χώρα μας καταρρέει εντελώς. Και έτσι νομίζω ότι μας λείπει ο ενθουσιασμός», πρόσθεσε.

Απογοήτευση στους Δημοκρατικούς

Οι Δημοκρατικοί είναι απογοητευμένοι με την αδυναμία του Biden να υλοποιήσει την ατζέντα του πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές που μπορεί να ανατρέψουν τα τους συσχετισμούς στο Κογκρέσο, δίνοντας την πλειοψηφία στους Ρεπουμπλικάνους, ανέφεραν οι New York Times που φιλοξενούν συνεντεύξεις από σχεδόν 50 Δημοκρατικούς.
«Το να πούμε ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο θα ισοδυναμούσε με κατάφωρη παραβίαση της πραγματικότητας, δήλωσε στους Times ένα μέλος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, Steve Simeonidis από το Μαϊάμι.
Ο Biden «θα πρέπει να ανακοινώσει την πρόθεσή του να μην επιδιώξει επανεκλογή του το 2024 αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές», σημείωσε.
Αν και δεν ήταν ανησυχητικό το 2020, η ηλικία του Biden – 79 τώρα και 82 στις προεδρικές εκλογές του 2024 – είναι τώρα η μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε πολλές φορές να διορθώσει λεκτικά του ατοπήματα
«Είναι μεγάλος και δεν είναι τόσο ευκίνητος μπροστά σε μια κάμερα όσο κάποτε, και αυτό έχει τροφοδοτήσει ένα αφήγημα σχετικά με την ικανότητα του να διοικεί», τόνισε ο David Axelrod, πρώην σύμβουλος του Obama.

Δεν εμπνέει ούτε η Harris - Έλλειψη στελεχών

Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα, ενδεχομένως, είναι ότι η αντιπρόεδρος Kamala Harris δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.
«Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται νέα, τολμηρή ηγεσία για την προεδρική κούρσα του 2024», είπε στους Times, μέλος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και δικηγόρος από το Durham της Βόρειας Καρολίνας, Shelia Huggins. «Δεν μπορεί να είναι ο Biden».
Ακόμη και οι νεότεροι υποψήφιοι των Δημοκρατικών δεν εμπνέουν τα μακροχρόνια στελέχη του κόμματος.
«Η γενιά μετά από μένα είναι απλώς ένας σωρός σκουπιδιών», είπε στους Times ο Howard Dean, 73 ετών, πρώην κυβερνήτης του Βερμόντ και πρόεδρος του DNC.

Δημοσκοπική κατάρρευση

Συνεχώς υποχωρεί η αποδοχή του Αμερικανού προέδρου Joe Biden από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Quinnipiac, η συνολική έγκριση της πολιτικής Biden βρίσκεται μόλις στο 33% και στο 22% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών.
Επιπλέον, μόνο το 24% των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων και το 49% των μαύρων πιστεύουν ότι ο Biden κάνει καλά τη δουλειά του.
Αν και εξελέγη με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των ΗΠΑ, η υποστήριξη στον Biden άρχισε να μειώνεται θεαματικά μόλις 7 μήνες μετά την ορκωμοσία του, κατά τη διάρκεια της χαοτικής αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και παρέμεινε χαμηλή καθώς ο πληθωρισμός και η εγκληματικότητα οργιάζουν.
Στη νέα δημοσκόπηση, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποδοκιμάζει την οικονομική πολιτική Biden ενώ για το 34% ο πληθωρισμός είναι το πιο πιεστικό εθνικό ζήτημα.
Ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν πάνω από το 8% τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, για τον οποίο οι επικριτές κατηγορούν τις πολιτικές του Biden.

Αποδοκιμάζεται παντού

Εν τω μεταξύ, το 59% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Biden αντιμετωπίζει τα περιστατικά βίας.
Όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το 42% εγκρίνει την πολιτική Biden και το 50% την αποδοκιμάζει.
aproval_1.PNG

Ο Biden διασώζεται μόνο στους ηλικιωμένους με αποδοχή 43% στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
Όπως σημειώνει η Post, ο Donald Trump είχε ποσοστό αποδοχής 42,2% στο ίδιο σημείο της προεδρίας του, ενώ ο Barack Obama βρισκόταν στο 48%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης