Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία φοβάται «κόπωση» στην στήριξη της Δύσης καθώς ηττάται στο πεδίο της μάχης από τη Ρωσία

Η Ουκρανία φοβάται «κόπωση» στην στήριξη της Δύσης καθώς ηττάται στο πεδίο της μάχης από τη Ρωσία

Ορισμένοι δυτικοί ηγέτες υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό με τη Ρωσία προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνευση

Σχετικά Άρθρα

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να φτάνει στη λήξη του, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το Κίεβο ενδέχεται να βρεθεί χωρίς την πλήρη στήριξη της Δύσης λόγω «κόπωσης από τον πόλεμο» την ώρα μάλιστα που ηττάται ξεκάθαρα στο πεδίο των μαχών, ανέφερε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 το Associated Press.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό, αλλά ορισμένοι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz, και ζητούν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων (και βεβαίως ουκρανικών παραχωρήσεων) για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης, μια ιδέα που οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν απορρίψει.

Υποχώρηση στο πεδίο των μαχών

«Η κούραση μεγαλώνει, οι άνθρωποι θέλουν κάποιο αποτέλεσμα [που είναι ευεργετικό] για τους εαυτούς τους και εμείς θέλουμε [άλλο] αποτέλεσμα για τους εαυτούς μας», δήλωσε ο πρόεδρος Zelensky.
Η τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν φαίνεται καλή για την Ουκρανία.
Ένας σύμβουλος του Zelensky την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 ότι χάνουν μεταξύ 100 και 200 στρατιώτες κάθε μέρα καθώς η Ρωσία συνεχίζει να σημειώνει αργά αλλά σταθερά κέρδη στα ανατολικά.

Ζητούν παραχωρήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι στόχος του είναι να διώξει τη Ρωσία από το έδαφος που έχει καταλάβει από τις 24 Φεβρουαρίου, κάτι που θα απαιτούσε μια μαζική στρατιωτική αντεπίθεση.
Ενώ υπάρχει κάποιο κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών να ωθήσουν την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία για να επιτύχει την ειρήνευση, κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την Ουκρανία να συνεχίσει να πολεμά.

Οι στόχοι του ΝΑΤΟ και ο πόλεμος δίχως τέλος

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον στόχο να διώξει την Ρωσία από όλο της το έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, την οποία ελέγχει η Ρωσία από το 2014.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία πρέπει να είναι προετοιμασμένη να υποστηρίξει την Ουκρανία για «μακράς διάρκειας» πολεμική αντιπατάθεση.
Παρατηρώντας αυτή τη συνέντευξη, η έκθεση της Washington Post ανέφερε ότι πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι αμφιβάλλουν ιδιωτικά ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εκδιώξει τη Ρωσία από την περιοχή και ότι τέτοιοι στόχοι θα «καταδικάσουν το Κίεβο σε έναν ατελείωτο πόλεμο».
Ukraine Conflict Updates | Institute for the Study of War
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης