Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Mαζικά διαγνωστικά τεστ στη Σαγκάη – Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα στο Πεκίνο

Κίνα: Mαζικά  διαγνωστικά τεστ στη Σαγκάη – Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα στο Πεκίνο
Ανησυχία στο Πεκίνο για τα κρούσματα

Νέος γύρος διαγνωστικών τεστ για το σύνολο των 25 εκατ. κατοίκων της Σαγκάης, του οικονομικού κέντρου της Κίνας, την ώρα που στο Πεκίνο αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης με συμπτώματα έναντι 7 μία ημέρα νωρίτερα, αλλά και 25 νέες μολύνσεις μετάδοσης στην κοινότητα χωρίς συμπτώματα, από μόλις 1 κρούσμα ένα 24ωρο νωρίτερα.
Οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την έξαρση που συνδέονται με γνωστό μπαρ της πόλης.
Ήδη, από τις 9/6 έκλεισαν ορισμένοι χώροι διασκέδασης σε δύο περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πολυπληθέστερης, της Τσαογιάνγκ, καθώς μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί συνολικά 69 κρούσματα που συνδέονται με το μπαρ και μάλιστα, εντοπίστηκαν σε 14 από τις 16 περιοχές του Πεκίνου των συνολικά 22 εκατ. κατοίκων.
Μετά τη νέα έξαρση, το δημοφιλές θεματικό πάρκο Universal Beijing Resort αποφάσισε να παραμείνει κλειστό, αφού τρεις από τους εργαζόμενούς του είχαν επισκεφθεί το συγκεκριμένο μπαρ, σύμφωνα με τις αρχές του Πεκίνου.
Σημειώνεται ότι συνολικά η Κίνα ανακοίνωσε 210 νέα κρούσματα κορωνοϊού στις 10 Ιουνίου, εκ των οποίων τα 79 ήταν με συμπτώματα και τα 131 ασυμπτωματικά, ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν καταγραφεί 151 νέα κρούσματα εκ των οποίων 45 με συμπτώματα και 106 ασυμπτωματικά.
Στο μεταξύ, δεν έχουν καταγραφεί άλλοι θάνατοι και ο αριθμός των θυμάτων της νόσου στη χώρα παραμένει στους 5.226.

Μαζικά τεστ στη Σαγκάη

Στο μεταξύ, στη Σαγκάη, μόλις 10 ημέρες μετά την άρση του δίμηνου lockdown που έγινε σε μια προσπάθεια εξαλειφθεί η εξάπλωση της COVID-19 στην κοινότητα, ξεκίνησε το Σάββατο 11/6 νέος γύρος διαγνωστικών τεστ.
Έτσι, μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την εντολή που έδωσαν οι αρχές, θα υποβληθούν σε τεστ PCR όλοι οι κάτοικοι σε 15 από τις 16 περιοχές της μητρόπολης, ενώ σε 5 από αυτές οι κάτοικοι απαγορεύεται να βγουν εκτός σπιτιού το διάστημα αυτό.
Σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις, οι αρχές στη Σαγκάη ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης με συμπτώματα, αλλά και 9 κρούσματα τοπικής μετάδοσης χωρίς συμπτώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης