Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη εξέλιξη – Πώς ο ρωσικός στρατός θα βρεθεί σε απόσταση βολής από τις ΗΠΑ, «πονοκέφαλος» στην Ουάσινγκτον

Απίστευτη εξέλιξη – Πώς ο ρωσικός στρατός θα βρεθεί σε απόσταση βολής από τις ΗΠΑ, «πονοκέφαλος» στην Ουάσινγκτον
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα βρεθούν στην Κεντρική Αμερική και σε κοντινή απόσταση από τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Σε απόσταση βολής από τις ΗΠΑ θα βρεθεί ο ρωσικός στρατός μετά από μία τελευταία, σημαντική και …απρόσμενη εξέλιξη.
Η κυβέρνηση του προέδρου της Νικαράγουας Daniel Ortega εξουσιοδότησε ρωσικά στρατεύματα, αεροσκάφη και πλοία να αναπτυχθούν στη χώρα του για σκοπούς εκπαίδευσης, επιβολής του νόμου ή αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.
Σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα και επιβεβαιώθηκε από τη Ρωσία, ο Ortega θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να εκτελούν καθήκοντα επιβολής του νόμου και να προσφέρουν σε «ανθρωπιστική βοήθεια, αποστολές διάσωσης και έρευνας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή φυσικές καταστροφές».
Η κυβέρνηση της Νικαράγουας εξουσιοδότησε επίσης την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων για «ανταλλαγή εμπειριών και εκπαίδευση».
Την αποστολή των ρωσικών δυνάμεων επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova προσθέτοντας πως πρόκειται για συνέχιση της διακρατικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και επειγουσών αντιδράσεων, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Πλοία και αεροσκάφη από συμμαχικές χώρες

Η Νικαράγουα ανέφερε επίσης ότι θα επιτρέψει την παρουσία «πλοίων και αεροσκαφών» της Βενεζουέλας, της Ονδούρας, της Γουατεμάλας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Κούβας, του Μεξικού, του Ελ Σαλβαδόρ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η άδεια στα ρωσικά στρατεύματα ισχύει για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Tass.
Ο Ortega υπήρξε σταθερός σύμμαχος της Ρωσίας από τις ημέρες του στην ηγεσία της επανάστασης του 1979 που ανέτρεψε τον δικτάτορα Anastasio Somoza.
Ο Ortega διετέλεσε πρόεδρος από το 1985 έως το 1990, προτού επανεκλεγεί στην εξουσία το 2007.
Δεκάδες ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τους πιθανούς προεδρικούς υποψηφίους, τους μήνες πριν από την επανεκλογή του Ortega για τέταρτη συνεχή θητεία το 2021.
Επίσης η κυβέρνησή του έχει κλείσει δεκάδες μη κυβερνητικές ομάδες τις οποίες κατηγορεί ότι εργάζονται για λογαριασμό ξένων συμφερόντων για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή του.
nicaruga.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης