Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η Ουκρανία θα νικήσει σίγουρα στον πόλεμο - H έκβασή του επηρεάζει το μέλλον της διεθνούς τάξης.

Zelensky: Η Ουκρανία θα νικήσει σίγουρα στον πόλεμο - H έκβασή του επηρεάζει το μέλλον της διεθνούς τάξης.
Η χώρα του επιδιώκει να εκδιώξει τους Ρώσους από περιοχές που ελέγχει από τις αρχές του πολέμου και αμύνεται απέναντι σε σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας, ιδίως γύρω από την πόλη Severodonetsk, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου ότι η χώρα του "σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία", μιλώντας στους συμμετέχοντες του «Διαλόγου της Σάνγκρι-Λα» στη Σιγκαπούρη.
Μιλώντας από αδιευκρίνιστη τοποθεσία στο Κίεβο, ο Zelensky δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να εξάγει αρκετές ποσότητες τροφίμων λόγω του ρωσικού αποκλεισμού και ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει "οξεία και σοβαρή επισιτιστική κρίση και λιμό".

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η έκβαση του πολέμου στη χώρα του δεν επηρεάζει μόνο την Ουκρανία, αλλά και το μέλλον της διεθνούς τάξης.

Η χώρα του επιδιώκει να εκδιώξει τους Ρώσους από περιοχές που ελέγχει από τις αρχές του πολέμου και αμύνεται απέναντι σε σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας, ιδίως γύρω από την πόλη Severodonetsk.
Επισημαίνοντας τη μέχρι στιγμής υποστήριξη από τη Δύση και τους Ασιάτες συμμάχους της, ο Zelensky δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας τα κράτη που στέλνουν βοήθεια να μην σταματήσουν.
"Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή σας... αλλά αυτή η υποστήριξη δεν είναι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για εσάς", είπε.
"Στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας αποφασίζονται οι μελλοντικοί κανόνες αυτού του κόσμου μαζί με τα όρια του εφικτού".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης