Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): «Γνωρίζαμε, είχαμε στοιχεία πως ο Putin θα εισβάλλει στην Ουκρανία, ο Zelensky δεν άκουγε...»

Biden (ΗΠΑ): «Γνωρίζαμε, είχαμε στοιχεία πως ο Putin θα εισβάλλει στην Ουκρανία, ο Zelensky δεν άκουγε...»
Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι υπερβάλλω, αλλά ήξερα, και είχαμε στοιχεία που το υποστήριζαν, ότι θα έμπαινε από τα σύνορα... Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, δηλώνει για την εισβολή ο Αμερικανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν έλαβε υπόψη του τις προειδοποιήσεις ότι η Ρωσία θα εισβάλει στη χώρα του κατά την προετοιμασία της επίθεσης της 24ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.
"Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι ίσως υπερβάλλω, αλλά γνώριζα, και είχαμε στοιχεία που το υποστήριζαν, ότι θα έμπαινε από τα σύνορα.
Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία.
Και ο Zelensky δεν ήθελε να το ακούσει, ούτε και πολλοί άλλοι", δήλωσε χθες ο Biden την Παρασκευή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων στο Λος Άντζελες.

Ο Biden αναγνώρισε ότι το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή μπορεί να φαινόταν τραβηγμένο, λέγοντας: "Καταλαβαίνω γιατί δεν ήθελαν να το ακούσουν".
Ο Biden κατηγόρησε τον Putin ότι "προσπαθεί να εξαφανίσει τον πολιτισμό και όχι μόνο το έθνος" της Ουκρανίας και δήλωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης θεωρεί την πρωτεύουσα Κίεβο ως "έδρα της μητέρας Ρωσίας".
Ο στρατός της Ρωσίας απέτυχε να καταλάβει το Κίεβο, αλλά έχει σημειώσει πρόοδο στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας, όπου ο Putin ελπίζει να καταλάβει όλη την περιοχή Ντονμπάς.
Ο στρατός της Ουκρανίας έχει εξαπολύσει αντεπιθέσεις έξω από την πόλη Χάρκοβο στα βόρεια και στην περιοχή γύρω από την κατεχόμενη πόλη Χερσώνα στα νότια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης