Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση Ουκρανών «χάνουμε τον πόλεμο», έχουν απώλειες 35-40.000 στρατιώτες – Από το Azovstal στο Azot

Δραματική προειδοποίηση Ουκρανών «χάνουμε τον πόλεμο», έχουν απώλειες 35-40.000 στρατιώτες – Από το Azovstal στο Azot
Εδώ και 2,5 εβδομάδες έχει αναφερθεί ότι άπαξ και οι ρώσοι άλλαξαν στρατηγική στηριζόμενοι όχι στα τεθωρακισμένα και στην προέλαση μέσα από πόλεις όπου είχαν απώλειες… αλλά στον συνεχή βομβαρδισμό, είδαν εντυπωσιακή αλλαγή στην έκβαση του πολέμου

(upd 7) Ο πόλεμος, όχι οι μάχες, γέρνουν ξεκάθαρα υπέρ της Ρωσίας… ο ρωσικός στρατός προελαύνει με μεγάλη επιτυχία, κερδίζει κατά κράτος τον Ουκρανικό στρατό που στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία, εσχάτως μετράει μόνο ήττες.
Το bankingnews παρακολουθεί καθημερινά τον πόλεμο στην Ουκρανία και παρουσιάζει αναλυτικά ρεπορτάζ για την έκβαση του πολέμου.
Εδώ και 2,5 εβδομάδες έχει αναφερθεί ότι άπαξ και οι ρώσοι άλλαξαν στρατηγική στηριζόμενοι όχι στα τεθωρακισμένα και στην προέλαση μέσα από πόλεις όπου είχαν απώλειες… αλλά στον συνεχή βομβαρδισμό, είδαν εντυπωσιακή αλλαγή στην έκβαση του πολέμου.
Οι απώλειες των ρώσων αισθητά μειώθηκαν, τα εδαφικά κέρδη εκτοξεύθηκαν, ενώ οι Ουκρανοί μετράνε από 100 έως 200 στρατιώτες νεκρούς και έως 500 στρατιώτες τραυματίες ημερησίως.
Ο Ουκρανικός στρατός καταγράφει εντυπωσιακά μεγάλες απώλειες και ζητάει απεγνωσμένα όπλα από την Δύση.
Οι Ουκρανοί προειδοποιούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν.

Από το Azovstal στο Azot

To σκηνικό στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης, όπου είχαν καταφύγει ουκρανοί στρατιώτες, μέλη της ομάδας Azov και πολίτες και τελικά όλοι παραδόθηκαν… επαναλαμβάνεται και στο εργοστάσιο Azot στο Severodonetsk το οποίο οι ρώσοι το ελέγχουν πλήρως.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν επαφή με τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο εργοστάσιο Azot και σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την ασφαλή έξοδο αμάχων από το έδαφος του εργοστασίου.
Οι ουκρανικοί στρατιώτες θα τους διασφαλιστεί η ζωή, εάν απελευθερώσουν τους ομήρους και οι ίδιοι παραδοθούν χωρίς όρους».
Σύμφωνα με πηγές έως και 400 Ουκρανοί στρατιώτες είναι αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο χημικών Azot.
«Περίπου 300-400 Ουκρανοί στρατιώτες είναι τώρα αποκλεισμένοι στο Azot» αναφέρουν Ουκρανικές πηγές.
Επίσης έχουν καταφύγει και 500 άμαχοι
Με βάση ρωσικές πηγές, Ουκρανοί κρατούσαν βίαια εκατοντάδες κατοίκους του Severodonetsk στις υπόγειες εγκαταστάσεις του εργοστασίου Azot, έχοντας ναρκοθετήσει δοχεία με χημικά τα οποία και θα ανατινάξουν.
Αυτές τις επαίσχυντες πρακτικές ακολούθησε και ο Ουκρανικός στρατός στο Azovstal στην Μαριούπολη.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει προβεί σε απίστευτες θηριωδίες και έχει καταπατήσει τον στρατιωτικό κώδικα εν καιρώ πολέμου.

Βομβαρδισμός του εργοστασίου

Ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο Azot στην πόλη Severodonetsk, πάνω στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε ισχυρή πυρκαγιά μετά τη διαρροή τόνων πετρελαίου, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Serhiy Gaidai.
Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Gaidai δεν είπε αν κατασβέστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο, όπου εκατοντάδες πολίτες έχουν βρει καταφύγιο.
Δήλωσε ότι οι μάχες είναι αδιάκοπες στο Severodonetsk, μια μικρή πόλη στην επαρχία Luhansk, που έχει γίνει το επίκεντρο της ρωσικής προώθησης στην ανατολική Ουκρανία.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν τρία αεροσκάφη

Η Ρωσία κατέρριψε τρία ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε δύο αεροσκάφη MIG-29 στην περιοχή Mikolayiv και ένα μαχητικό Su-25 στην περιοχή Kharkiv, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την ουκρανική πλευρά.

Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι έχουν δραματικές απώλειες…

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Oleksiy Arestovich αναφέρθηκε στις απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων.
«Στην αρχή της σύγκρουσης, είχαμε 100 άτομα νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο».
Σε ερώτηση εάν ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει έως και 10.000 στρατιώτες, ο Arestovich απάντησε: «Ναι, κάπου εκεί».

Ωστόσο ένας άλλος σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Zelensky ανέφερε ότι οι καθημερινές απώλειες του Ουκρανικού στρατού είναι 100-200 ενώ έως και 500 τραυματίζονται ημερησίως.
Με βάση ορισμένους υπολογισμούς οι νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες φθάνουν τους 35.000 με 40.000…

Οι Ουκρανοί ζητούν απελπισμένα νέα οπλικά συστήματα

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, ζητούν εξελιγμένα οπλικά συστήματα από τη Δύση καθώς αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του πυροβολικού της Ρωσίας.
Τα ουκρανικά στρατεύματα είναι παγιδευμένα σε έναν «πόλεμο πυροβολικού» σε κρίσιμα μέτωπα και βρίσκονται σε καθαρά μειονεκτική θέση.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) Vadym Skibitsky δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα διαθέτουν 10 έως 15 συστήματα πυροβολικού περισσότερα για κάθε ένα ουκρανικό πυροβόλο και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σχεδόν εξαντλήσει πλήρως τα πυρομαχικά τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επικράτηση των παρατεταμένων μαχών, ειδικά στην περιοχή Severodonetsk - Lysychansk, οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως νέες προμήθειες συστημάτων πυροβολικού.
Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το τελευταίο απόθεμά τους σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά της σοβιετικής εποχής, εάν δεν λάβουν ενισχύσεις από την Δύση, οι ρωσικές δυνάμεις θα τους συντρίψουν πολύ γρήγορα...

Κόπωση στη στήριξη της Δύσης

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να φτάνει στη λήξη του, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το Κίεβο ενδέχεται να βρεθεί χωρίς την πλήρη στήριξη της Δύσης λόγω «κόπωσης από τον πόλεμο» την ώρα μάλιστα που ηττάται ξεκάθαρα στο πεδίο των μαζών, ανέφερε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 το Associated Press.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό, αλλά ορισμένοι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz, και ζητούν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων (και βεβαίως ουκρανικών παραχωρήσεων) για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης, μια ιδέα που οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν απορρίψει.
«Η κούραση μεγαλώνει, οι άνθρωποι θέλουν κάποιο αποτέλεσμα [που είναι ευεργετικό] για τους εαυτούς τους και εμείς θέλουμε [άλλο] αποτέλεσμα για τους εαυτούς μας», δήλωσε ο πρόεδρος Zelensky.
Η τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν φαίνεται καλή για την Ουκρανία.
Ένας σύμβουλος του Zelensky την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 ότι χάνουν μεταξύ 100 και 200 στρατιώτες κάθε μέρα καθώς η Ρωσία συνεχίζει να σημειώνει αργά αλλά σταθερά κέρδη στα ανατολικά.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι στόχος του είναι να διώξει τη Ρωσία από το έδαφος που έχει καταλάβει από τις 24 Φεβρουαρίου, κάτι που θα απαιτούσε μια μαζική στρατιωτική αντεπίθεση.
Ενώ υπάρχει κάποιο κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών να ωθήσουν την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία για να επιτύχει την ειρήνευση, κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την Ουκρανία να συνεχίσει να πολεμά.

Τελικά οι ρωσικές δυνάμεις, είχαν σχέδιο να εξαντλήσουν τους Ουκρανούς και την Δύση που τους βοηθάει…

Βασικά σημεία

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι εάν δεν λάβουν νέα οπλικά συστήματα από την Δύση λόγω της ανωτερότητας της Ρωσίας στο πυροβολικό… θα υποστούν μεγάλη ήττα.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις εντός του Severodonetsk, και έχουν εξασφαλίσει πλήρως τον έλεγχο της πόλης από τις 10 Ιουνίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk και σημείωσαν εδαφικά κέρδη στα βόρεια της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut - Lysychansk και πραγματοποιούν επιθέσεις σε οικισμούς κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Kinburn Spit στη βόρεια Μαύρη Θάλασσα, κάτι που θα τους επιτρέψει να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις εντός του Severodonetsk και έχουν αποκτήσει σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της πόλης από τις 10 Ιουνίου.
Ουκρανικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου και του Επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Luhansk, Serhiy Haidai, σημείωσαν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να ελέγχουν το εργοστάσιο χημικών Azot και τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut - Lysychansk, αλλά είναι θέμα χρόνου να τα καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις.
Οι ρώσοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν έντονα τα Lysychansk, Ustynivka, Toshkivka και Zolote, πιθανώς να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στο Severodonetsk και να εμποδίσουν τις προσπάθειες ανεφοδιασμού του Ουκρανικού στρατού.
Όπως και οι προηγούμενες μάχες στη Μαριούπολη, η ακριβής φύση του ελέγχου των αστικών περιοχών στο Severodonetsk πιθανότατα παραμένει ασαφής καθώς το περιβάλλον πληροφοριών γύρω από τις εχθροπραξίες περιορίζεται ολοένα και περισσότερο.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις από τα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman προς το Slovyansk και σημείωσαν κέρδη βόρεια του Slovyansk στις 10 Ιουνίου.

Ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Pryshyb στις 9 Ιουνίου και πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις στο Sydrove, δύο χωριά νότια του Sviatohirsk και περίπου 20 χλμ βόρεια του Slovyansk.
Οι επιθέσεις αυτές είναι ενδεικτικές των συνεχιζόμενων ρωσικών προσπαθειών για προέλαση προς τα νότια από το Sviatohirsk και υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διασχίσει επιτυχώς τον ποταμό Siverskyi στην περιοχή Sviatohirsk - Tetyanivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλαπλές επιθέσεις, στα ανατολικά του Bakhmut στις 10 Ιουνίου σε μια συνεχή προσπάθεια να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut - Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις στο Nyrkove, Mykolaivka, Nahirne και Berestove (όλοι οι οικισμοί ανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut - Lysychansk) και ότι προχωρούν στη γραμμή Vozdvyzhenka-Roty από νότια του Bakhmut

Πόλη του Kharkiv

Δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv στις 10 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αμυντικές επιχειρήσεις για να αποτρέψουν περαιτέρω ουκρανικές προόδους προς τα διεθνή σύνορα και βομβάρδισαν κατά ουκρανικών θέσεων μέσα και γύρω από την πόλη του Kharkiv.

Νότιος Άξονας – Στο επίκεντρο Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να ενισχύουν τις αμυντικές τους γραμμές και πραγματοποίησαν πολλαπλές επιθέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν συγκεκριμένα ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Kinburn Split —μια μικρή χερσόνησο κοντά στο Ochakiv στη βόρεια Μαύρη Θάλασσα, στα νότια σύνορα των περιφερειών Mykolaiv και Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν με συνέπεια τα ναυτικά μέσα της Ουκρανίας στο Ochakiv τον τελευταίο μήνα, και εάν αυτοί οι ρωσικοί ισχυρισμοί είναι αληθινοί, ο έλεγχος του Split Kinburn θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να βομβαρδίζουν σε διάφορες τοποθεσίες στις περιφέρειες Mykolaiv, Dnipropetrovsk, Zaporizhia και Kherson.

H χώρα μου πρέπει να νικήσει, δηλώνει ο Zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου ότι η χώρα του "σίγουρα πρέπει να επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία", μιλώντας στους συμμετέχοντες του «Διαλόγου της Σάνγκρι-Λα» στη Σιγκαπούρη, γιατί, όπως τόνισε "στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας αποφασίζονται οι μελλοντικοί κανόνες αυτού του κόσμου μαζί με τα όρια του εφικτού", αφού η έκβαση του πολέμου στη χώρα του δεν επηρεάζει μόνο την Ουκρανία, αλλά και το μέλλον της διεθνούς τάξης.
Μιλώντας από αδιευκρίνιστη τοποθεσία στο Κίεβο, ο Zelensky δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να εξάγει αρκετές ποσότητες τροφίμων λόγω του ρωσικού αποκλεισμού και ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει "οξεία και σοβαρή επισιτιστική κρίση και λιμό".
xx1_8.png

xx2_9.png

xx3_9.png

xx4_7.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης