Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lecornu (Γάλλος υπουργός): Σημαντική η συμφωνία μεταξύ Naval Group και Καμπέρας - Θα τονώσει τις σχέσεις με Αυστραλία

Lecornu (Γάλλος υπουργός): Σημαντική η συμφωνία μεταξύ Naval Group και Καμπέρας - Θα τονώσει τις σχέσεις με Αυστραλία
«Αυτή η συμφωνία είναι σημαντική γιατί θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε μια νέα σελίδα στη διμερή μας σχέση με την Αυστραλία και να κοιτάξουμε προς τα μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο S. Lecornu 
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία για αποζημίωση μεταξύ της εταιρίας ναυπήγησης υποβρυχίων Naval Group και της Αυστραλίας, ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Sébastien Lecornu, σημειώνοντας ότι θα επιτρέψει την τόνωση των σχέσεων με την Καμπέρα.
Όπως δήλωσε ο Sébastien Lecornu σε δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη, η Γαλλία λαμβάνει υπόψιν της τη συμφωνία για αποζημίωση μεταξύ της εταιρίας ναυπήγησης υποβρυχίων Naval Group και της Αυστραλίας.
«Αυτή η συμφωνία είναι σημαντική γιατί θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε μια νέα σελίδα στη διμερή μας σχέση με την Αυστραλία και να κοιτάξουμε προς τα μπροστά», είπε χαρακτηριστικά, μετά τη πολύμηνη διπλωματική κρίση που προκάλεσε η απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει συμβόλαιο ύψους 56 δις ευρώ για την κατασκευή 12 υποβρυχίων από τη γαλλική αμυντική βιομηχανία, λόγω του συμφώνου ασφαλείας AUKUS που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή 8 πυρηνοκίνητων υποβρυχίων με τη συνδρομή των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
Ο Γάλλος υπουργός αναμένεται σήμερα, Σάββατο 11/6, να συναντηθεί με τον Αυστραλό ομόλογό του Richard Marles, στο περιθώριο του φόρουμ για την ασφάλεια «Διάλογος του Σάνγκρι-λα» στη Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης