Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Η Ρωσία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού
Στις 27 Απριλίου, η Ρωσία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΕ) λόγω της πολιτικοποίησης των δραστηριοτήτων της

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για την αποχώρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.
Η εντολή δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.
«Σύμφωνα με το άρθρο 36 του ομοσπονδιακού νόμου «Περί Διεθνών Συνθηκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας» να αποδεχτεί την πρόταση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, που συμφωνήθηκε με τις ενδιαφερόμενες ομοσπονδιακές εκτελεστικές αρχές, σχετικά με την αποχώρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, " λέει το έγγραφο.
Στις 27 Απριλίου, η Ρωσία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΕ) λόγω της πολιτικοποίησης των δραστηριοτήτων της.
Την ίδια μέρα, η Γενική Συνέλευση του ΠΟΕ, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, αποφάσισε να αναστείλει την ένταξη της Ρωσίας «σε σχέση με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία».
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μaria Zakharova, χαρακτήρισε αυτή την απόφαση «παράδειγμα πολιτικής υποκρισίας», σημειώνοντας ότι τα δυτικά κράτη χρησιμοποιούν αυτόν τον οργανισμό για τα δικά τους συμφέροντα, μεταξύ άλλων για να κάνουν διακρίσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Ρωσία συμμετέχει στον ΠΟΕ από το 1991 ως νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης