Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία θέλει καλύτερες συνομιλίες με την Τουρκία για να γίνει μέλος στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία θέλει καλύτερες συνομιλίες με την Τουρκία για να γίνει μέλος στο ΝΑΤΟ
Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν επίσημα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μια απόφαση που ωθήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Καλύτερες διπλωματικές σχεσεις και εποικοδομιτική πρόοδο θέλει να επιτύχει η Σουηδία, με την Τουρκία, αναφορικά με την αίτηση της σκανδιναβικής χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στην οποία η Άγκυρα αντιτάχθηκε λόγω της υποστήριξης της χώρας στην τρομοκρατία, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Ann Linde.
«Η αίτησή μας έχει λάβει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ», είπε η υπουργός στο κοινοβούλιο και συνέχισε λέγοντας οτι «η φιλοδοξία μας είναι, με εποικοδομητικό πνεύμα, να σημειώσουμε πρόοδο στα ζητήματα που έθεσε η Τουρκία».
Όμως η Τουρκία, ένα μακροχρόνιο μέλος της συμμαχίας, έχει εκφράσει αντιρρήσεις για τις υποψηφιότητες για ένταξη, επικρίνοντας τις χώρες ότι ανέχονται, ακόμη και υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες.

Η Τουρκία αρνείται να πει το ναι σε Σουηδία και Φιλανδία

Τα κύρια αιτήματα της Άγκυρας είναι οι σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν την υποστήριξη προς το PKK και τις τρομοκρατικές ομάδες YPG που βρίσκονται στο έδαφός τους και να άρουν τις απαγορεύσεις πωλήσεων ορισμένων όπλων στην Τουρκία. Η Άγκυρα λέει ότι η απαγόρευση όπλων εναντίον ενός συμμάχου είναι ακατάλληλη για τα υποψήφια μέλη του συμφώνου ασφαλείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης