Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Twitter «εξαφανίζει»...μυστηριωδώς επίσημη προειδοποίηση του CDC για τα παιδικά εμβόλια

Το Twitter «εξαφανίζει»...μυστηριωδώς επίσημη προειδοποίηση του CDC για τα παιδικά εμβόλια
Το Twitter και άλλοι γίγαντες κοινωνικής δικτύωσης είναι γνωστό ότι συνεργάστηκαν στενά με το CDC για τον έλεγχο της πληροφορίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το Twitter αφαίρεσε μια προειδοποίηση που είχε προσθέσει σε μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ως μέρος της εκστρατείας του για τον περιορισμό αυτού που ισχυρίζεται ότι είναι «δυνητικά επιβλαβές και παραπλανητικό περιεχόμενο».
Το Twitter και άλλοι γίγαντες κοινωνικής δικτύωσης είναι γνωστό ότι συνεργάστηκαν στενά με το CDC για τον έλεγχο της πληροφορίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής της υποτιθέμενης παραπληροφόρησης, σε email που έλαβε η Judicial Watch μέσω ενός νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας (FOIA) τον Ιούλιο του 2021.
Σε ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Twitter πρόσφερε στο CDC δωρεάν διαφήμιση στο Promoted Trend και στο Promoted Spotlight Trend, με εκτιμώμενη αξία 75.000 $ και 150.000 $ αντίστοιχα.
Ενώ σε ένα διαφορετικό email με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2020, ένας εκπρόσωπος του CDC ζήτησε από το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης βοήθεια για την επαλήθευση της κατάστασης του συνεργαζόμενου οργανισμού, έτσι ώστε «τα μηνύματα COVID-19 που δημοσιεύονται να έχουν την ίδια απήχηση με άλλους επαληθευμένους λογαριασμούς».
Ο Phil Kerpen, πρόεδρος της American Commitment, δημοσίευσε σχετικά με την πρόσφατη γκάφα στο Twitter, λέγοντας ότι το δίκτυο είχε «προειδοποιήσει στο Journal of the American Medical Association για το λάθος λάθος της δημοσίευσης δεδομένων που δείχνουν ταχεία εξάντληση των εμβολίων COVID 19 στα παιδιά.» 
Το Journal of the American Medical Association (JAMA) είναι ένα ιατρικό περιοδικό και δημοσίευσε τη μελέτη του CDC στις 13 Μαΐου 2022.

Τι έγραφε το μήνυμα στην ανάρτηση

Αν ένανε κάποιος κλικ στον σύνδεσμο της ανάρτησης του Kerpen στις 8 Ιουνίου, εμφανιζόταν ένα μήνυμα που έλεγε «Προειδοποίηση: αυτός ο σύνδεσμος μπορεί να είναι μη ασφαλής».
Η μελέτη CDC εξέτασε την αποτελεσματικότητα της ένεσης δύο δόσεων Pfizer COVID-19 σε παιδιά (ηλικίες 5 έως 11 ετών) και εφήβους (ηλικίες 12 έως 15) μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 κατά τη διάρκεια της επικράτησης της παραλλαγής Omicron.

Screen-Shot-2022-06-08-at-10.50.46-AM.png
Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer μειώθηκε σημαντικά στις δύο ομάδες τον δεύτερο μήνα μετά τη δεύτερη δόση: 29 % στα παιδιά και 17 % στους εφήβους. Όταν στα εμβόλια mRNA εκδόθηκε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, η αποτελεσματικότητα δύο δόσεων ήταν 100 % στα παιδιά και 91 % στους εφήβους.
«Μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, η εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου για 2 δόσεις BNT162b2 κατά της συμπτωματικής λοίμωξης ήταν μέτρια και μειώθηκε γρήγορα», έγραψαν οι συγγραφείς.
Στο γράφημα που παρέχεται στη μελέτη, κοντά στον πέμπτο μήνα μετά τη δεύτερη δόση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν αρνητική στην ομάδα των εφήβων, που σημαίνει ότι οι εμβολιασθέντες είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν συμπτωματικό COVID-19 από τους μη εμβολιασμένους.

Screen-Shot-2022-06-09-at-8.38.18-PM.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης