Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ρωσική κρατική ασφαλιστική εταιρεία RNRC θα αντασφαλίζει τα φορτία πετρελαίου

H ρωσική κρατική ασφαλιστική εταιρεία RNRC θα αντασφαλίζει τα φορτία πετρελαίου
Η ασφάλιση είναι απαραίτητη για τις θαλάσσιες μεταφορές, ιδίως για τα φορτία πετρελαίου που απαιτούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας λόγω του κινδύνου διαρροών και της μεταφοράς εύφλεκτων υλικών στην ανοικτή θάλασσα.
Η ελεγχόμενη από το κράτος Ρωσική Εθνική Αντασφαλιστική Εταιρεία (RNRC) είναι πλέον ο κύριος αντασφαλιστής των ρωσικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της Sovcomflot, αφού οι δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες απέσυραν την κάλυψη για τους Ρώσους πλοιοκτήτες, δήλωσαν στο Reuters τρεις άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.
Πριν επιβληθούν οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή που πραγματοποίησε στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η ασφάλιση τέτοιων φορτίων βασιζόταν στην αντασφάλιση που γινόταν από μια διεθνή δεξαμενή εταιρειών οι οποίες προσέφεραν ευρεία κάλυψη.
Οι δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες απέσυραν την κάλυψη από την κρατική Sovcomflot (SCF) όταν ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος της Ρωσίας επλήγη από τις κυρώσεις, αλλά πηγές των δυτικών ασφαλιστικών εταιρειών ανέφεραν ότι η ρωσική κάλυψη θα ήταν αρκετή για να παραμείνουν τα ρωσικά πλοία εν πλω.

Dmitrii Medvedev: Θα δοθούν κρατικές εγγυήσεις ως ασφάλεια για τη διακίνηση ρωσικών προϊόντων

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitrii Medvedev, είχε δηλώσει αυτήν την εβδομάδα ότι ενδέχεται να δοθούν κρατικές εγγυήσεις ως ασφάλεια για τη διακίνηση ρωσικών προϊόντων, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Οι πηγές που τήρησαν την ανωνυμία τους, λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσαν ότι η RNRC, την οποία ελέγχει η Κεντρική Τράπεζα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη εταιρεία που προωθεί κρατικές εγγυήσεις στις ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες που προσέφεραν κάλυψη, όπως η Ingosstrakh, η οποία ασφαλίζει ρωσικά δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της SCF.

Οι εταιρείες RNRC, Ingosstrakh και Sovcomflot δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι αύξησε την κεφαλαιοποίηση της RNRC στα 300 δισεκατομμύρια ρούβλια από τα 71 δισεκατομμύρια και αύξησε το εγγυημένο κεφάλαιο στα 750 δισεκατομμύρια ρούβλια και έτσι η εταιρεία διαθέτει να απαιτούμενα κεφάλαια για να προβαίνει σε ασφαλίσεις.
«Η αύξηση του εγκεκριμένου κεφαλαίου του RNRC θα δώσει στις ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες ευρύτερες ευκαιρίες να αντασφαλίζουν κινδύνους εντός της Ρωσίας, να δημιουργούν πρόσθετες αντασφαλιστικές δυνατότητες και να διαχειρίζονται νέους κινδύνους κυρώσεων», αναφέρει σε έκθεσή της.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης