Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στροφή προς τη «ρεαλιστική» διπλωματία από τον πρωθυπουργό Fumio Kishida λογω....Ουκρανίας

Ιαπωνία: Στροφή προς τη «ρεαλιστική» διπλωματία από τον πρωθυπουργό Fumio Kishida λογω....Ουκρανίας
«Το Όραμα Kishida για την Ειρήνη (The Kishida Vision for Peace) θα ενισχύσει τη διπλωματία και την ασφάλεια της Ιαπωνίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα αποκάλυψε αυτό που ονόμασε μια στροφή προς τη «ρεαλιστική» διπλωματία για να βοηθήσει τη χώρα του να αποκρούσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Το Όραμα Kishida για την Ειρήνη (The Kishida Vision for Peace) θα ενισχύσει τη διπλωματία και την ασφάλεια της Ιαπωνίας», είπε κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας κατά την έναρξη του φόρουμ για την ασφάλεια «Διάλογος του Σάνγκρι- λα» που οργανώνει η Σιγκαπούρη.

«Η Ουκρανία μπορεί να είναι Ανατολική Ασία αύριο»

Οι δηλώσεις του Kishida σηματοδοτούν ένα ακόμη βήμα της Ιαπωνίας για να αποστασιοποιηθεί από τον πασιφισμό της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και να βγει από τη σκιά των Ηνωμένων Πολιτειών, του κύριου συμμάχου τους, για να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην περιφερειακή ασφάλεια όπου αντιμετωπίζει την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.
Το Τόκιο ανησυχεί για την αυξανόμενη κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και γύρω από την Ταϊβάν.
Είναι επίσης επιφυλακτική για τους στρατιωτικούς δεσμούς του Πεκίνου με τη Μόσχα.
Η ενεργή διπλωματία της χώρας του, είπε ο Kishida, θα υποστηριχθεί από μια δέσμευση που αναλήφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για δραστική αύξηση των αμυντικών δαπανών τα επόμενα πέντε χρόνια και με βοήθεια σε χώρες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων περιπολικών σκαφών για τα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας και τα νησιά του Ειρηνικού ώστε να βοηθήσουν στη φρούρηση της ναυτικής ασφάλειας.

Η Ιαπωνία αγοράζει όπλα αντεπίθεσης

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ιαπωνία εξετάζει την απόκτηση όπλων αντεπίθεσης ώστε να αποτρέψει πιθανούς εχθρούς να εξαπολύσουν επιθέσεις, μια αμφιλεγόμενη πρόταση σε μια χώρα που παραιτήθηκε από το δικαίωμα να διεξάγει πόλεμο μετά την ήττα της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Kishida μίλησε επίσης για την απειλή που εγείρει η Βόρεια Κορέα, η οποία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 18 γύρους δοκιμών όπλων φέτος, δείχνοντας τα εξελισσόμενα πυρηνικά και πυραυλικά οπλοστάσια της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης