Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύντομα στη Ρωσία «απελευθερωμένο σιτάρι» από το Luhansk της Ουκρανίας

tags :
Σύντομα στη Ρωσία «απελευθερωμένο σιτάρι» από το Luhansk της Ουκρανίας

Σύμφωνα με το Tass, τα σιλό στο «απελευθερωμένο τμήμα» του Luhansk περιείχαν περίπου 300.000 τόνους χειμερινού σταριού και 200.000 τόνους σπόρους ηλίανθου

Η μία από τις δύο αποσχισθείσες επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας που στηρίζονται από τη Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα αρχίσει να στέλνει σιδηροδρομικώς στη Ρωσία το σιτάρι που «απελευθέρωσαν» οι δυνάμεις της.
Ο Juri Pronko, ο «υπουργός Γεωργίας» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk ανέφερε ότι μέχρι τώρα έστελναν σχετικά μικρές ποσότητες σιταριού με φορτηγά. «Αύριο είναι μια ιστορική στιγμή - τα πρώτα βαγόνια θα πάνε στη Ρωσία. Πενήντα βαγόνια, περισσότεροι από 3.000 τόνοι» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό Tass.
Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει το σιτάρι από τα εδάφη που έχει καταλάβει.
Σύμφωνα με το Tass, τα σιλό στο «απελευθερωμένο τμήμα» του Luhansk περιείχαν περίπου 300.000 τόνους χειμερινού σταριού και 200.000 τόνους σπόρους ηλίανθου, που είχαν απομείνει από τις προηγούμενες σοδειές.
Ο Pronko είπε ότι τα σιλό ήταν μισογεμάτα και για να αδειάσουν ώστε να φυλαχθεί εκεί η επόμενη σοδειά θα πρέπει να εξάγονται καθημερινά 120-130 βαγόνια με σιτηρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης