Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Ήπια πτώση 0,2%, στα 1.852,8 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Ήπια πτώση 0,2%, στα 1.852,8 δολάρια η ουγγιά
Ισχυρές πιέσεις πάντως  δέχθηκε η πλατίνα που έχασε 3,6% κι έκλεισε στα 975 δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Ήπια πτώση κατέγραψε ο χρυσός, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων λειτούργησε ανταγωνιστικά απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο.
Η ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι τερματίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που έτρεχε επί πανδημίας και η προαναγγελία της για αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25% στην συνεδρίαση μηνός Ιουλίου, προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.
Γενικά η ΕΚΤ κινήθηκε εντός των προσδοκιών της αγοράς και χωρίς εκπλήξεις για τους επενδυτές, κάτι που υποδηλώνει ότι η ζήτηση του χρυσού δεν διατρέχει σημαντικό κίνδυνο προς ώρας από στροφή σε ευρωπαϊκούς κρατικούς τίτλους.
Όπως επισημαίνει ο Nitesh Shah της WisdomTree, «η ΕΚΤ δείχνει ότι προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκιά της, αλλά όχι ιδιαίτερα επιθετικά και αυτό είναι που κρατάει η αγορά».
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως, η απόδοση του αμερικανού 10ετούς παρέμεινε σταθερά άνω του 3%, περιορίζοντας σημαντικά το ενδιαφέρον για το χρυσό.
Υπενθυμίζεται ότι η ανοδική κίνηση στα ομόλογα λειτουργεί ανταγωνιστικά για το πολύτιμο μέταλλο καθώς προσφέρουν σταθερή απόδοση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με πτώση 0,2% ή 3,7 δολάρια στα 1.852,8 δολάρια η ουγγιά.
Το ασήμι κινήθηκε με απώλειες 1,3% κλείνοντας στα 21,8 δολάρια η ουγγιά.
Απώλειες 1% σημείωσε το παλλάδιο, κλείνοντας στα 1.919 δολάρια, ο χαλκός υποχώρησε κατά 1,6% στα 4,38 δολ. η λίβρα, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε η πλατίνα που έχασε 3,6% κι έκλεισε στα 975 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης