Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έχουν «πολύ σοβαρό» πρόβλημα με τα εμβόλια κατά του Covid-19

Οι ΗΠΑ έχουν «πολύ σοβαρό» πρόβλημα με τα εμβόλια κατά του Covid-19
Το εμβόλιο Novavax Covid-19 χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στις ΗΠΑ και επομένως μπορεί να είναι μια επιλογή για άτομα που είναι αλλεργικά σε ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στα εμβόλια mRNA.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα «πολύ σοβαρό» πρόβλημα με το να δεκτούν οι πολίτες τους να εμβολιστούν κατά του Covid-19, προειδοποίησε ανώτατος αξιωματούχος υγείας.

Τα εμβόλια είναι μακράν το πιο ισχυρό διαθέσιμο εργαλείο κατά του κορωνοϊού, προστατεύοντας τους ανθρώπους από το να αρρωστήσουν σοβαρά, να νοσηλευτούν και να πεθάνουν από τον ιό.
Σε αντίθεση με πολλές λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, οι ΗΠΑ έχουν αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν όλους καθώς και την απαραίτητη υποδομή για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

Το πρόβλημα είναι πως δεν θέλουν όλοι να το κάνουν

«Έχουμε ένα πρόβλημα με το εμβόλιο που είναι πολύ σοβαρό στις Ηνωμένες Πολιτείες και οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τους ανθρώπους πιο άνετα να μπορούν να αποδεχτούν αυτά τα δυνητικά σωτήρια ιατρικά προϊόντα είναι κάτι που αισθανόμαστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε.» είπε ο Δρ Peter Marks διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων.

Πόσοι Αμερικάνοι έχουν κάνει το εμβόλιο

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το 48,7% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν λάβει τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση στις ΗΠΑ.
Αυτό είναι χαμηλότερο ποσοστό από ό,τι σε άλλες χώρες με παρόμοια πρόσβαση σε εμβόλια. Για παράδειγμα, το 69,6% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν ενισχυθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 55,5% στον Καναδά.

Στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 62,6% των ενηλίκων έχει ενισχυθεί

Ο Marks μιλούσε στη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς εξέταζε την έγκριση ενός νέου εμβολίου Covid-19 που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax.
Η επιτροπή ψήφισε συντριπτικά υπέρ της έγκρισης του εμβολίου, λέγοντας ότι η έγκριση έκτακτης ανάγκης από τον FDA θα ήταν επωφελής, γράφει η Jacqueline Howard του CNN.

Η διστακτικότητα του εμβολιασμού ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση

Το εμβόλιο Novavax Covid-19 χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στις ΗΠΑ και επομένως μπορεί να είναι μια επιλογή για άτομα που είναι αλλεργικά σε ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στα εμβόλια mRNA.
Ερωτηθείς γιατί υπάρχει ανάγκη για άλλο εμβόλιο Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν τρία εμβόλια έχουν ήδη εγκριθεί για χρήση -- Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson's Janssen, το τελευταίο ένα εμβόλιο χωρίς mRNA -- ο Marks απάντησε: «Το εμβόλιο Janssen δεν χρησιμοποιείται επί του παρόντος ως εμβόλιο πρώτης γραμμής, όπως και τα εμβόλια mRNA, κάτι που αφήνει το θέμα των εμβολίων για όσους μπορεί να μην θέλουν να λάβουν εμβόλιο mRNA λόγω ανησυχιών που μπορεί να έχουν με ένα εμβόλιο mRNA».
Ο FDA περιόρισε τον Μάιο την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου Johnson & Johnson's Janssen Covid-19 σε ενήλικες που δεν μπορούν ή δεν θα κάνουν άλλο τύπο εμβολίου, λόγω του κινδύνου μιας σπάνιας και επικίνδυνης κατάστασης πήξης μετά τη λήψη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης