Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Ήπια κέρδη 0,2% στα 1.856,5 δολάρια η ουγγιά - Παραμένει χωρίς τάση το πολύτιμο μέταλλο

Χρυσός: Ήπια κέρδη 0,2%  στα 1.856,5 δολάρια η ουγγιά - Παραμένει χωρίς τάση το πολύτιμο μέταλλο
O χρυσός δυσκολεύεται να βρει ρυθμό δεδομένου ότι η Fed δείχνει αποφασισμένη να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, αναφέρουν αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Με μικρά κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε ο χρυσός, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Παρά τις πολλές αβεβαότητες, που θεωρητικά αυξάνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο, ο χρυσός δυσκολεύεται να βρει ρυθμό δεδομένου ότι η Fed δείχνει αποφασισμένη να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, εκτιμά ο David Meger, διευθυντής μετάλλων στην High Ridge Futures.
Ο ίδιος προσθέτει ότι «το ενδιαφέρον πλέον είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, προκειμένου να δούμε αν ο πληθωρισμός έχει αρχίσει όντως να οπισθοχωρεί ή συνεχίζει πιο επίμονα από τις εκτιμήσεις».
Επιπλέον πίεση στις τιμές του χρυσού ασκούν τα ομόλογα, που λειτουργούν ανταγωνιστικά ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να παραμένει πάνω από το 3%.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με αύξηση 0,2% ή 4,4 δολάρια στα 1.856,5 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι κινήθηκε πτωτικά με απώλειες της τάξης του 0,4% στα 22,09 δολάρια η ουγγιά.
Η πλατίνα έχασε 0,3% κινούμενη στα 1.010 δολάρια, το παλλάδιο έκλεισε με πτώση 1,6% στα 1.937 δολ., ενώ ο χαλκός ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,2% στα 4,44 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης