Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σενάριο εξαγοράς της Credit Suisse από την αμερικανική State Street - Άλμα +3,8% στη μετοχή

Σενάριο εξαγοράς της Credit Suisse από την αμερικανική State Street - Άλμα +3,8% στη μετοχή
«Δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε φήμες», ανέφερε η State Street.

Παραβολική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Credit Suisse το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την έκθεση του Inside Paradeplatz, η οποία έκανε λόγο για σχέδιο εξαγοράς από την αμερικανική State Street αναπτερώνοντας το επενδυτικό ηθικό. Βέβαια, αρκετοί αμφισβητούν τον ισχυρισμό, επισημαίνει το Reuters.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της Credit Suisse αφού έκαναν άλμα έκλεισαν στο +3,8% στη Ζυρίχη, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης στην ελβετική πηγή. Από τα χαμηλά που σημειώθηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα, οι μετοχές ενισχύθηκαν περισσότερο από 14%.
Το χρηματιστήριο υποχώρησε 0,7%.
Η μετοχή έπεσε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αφού η εταιρεία προειδοποίησε για πιθανή ζημιά το δεύτερο τρίμηνο καθώς η αστάθεια έπληξε την επενδυτική της τράπεζα. Οι μετοχές στη State Street σημείωσαν πτώση άνω του 5%.
Επικαλούμενο άγνωστη πηγή, το Inside Paradeplatz ανέφερε ότι η State Street θα προσφέρει 9 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, ένα premium άνω του 30% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τρίτης, κάτι που θα αποτιμούσε την Credit Suisse στα 23 δισ. φράγκα (23,6 δισ. δολάρια).
«Δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε φήμες», ανέφερε η State Street. «Όπως έχουμε επαναλάβει, επικεντρωνόμαστε στην εκκρεμή εξαγορά της εταιρείας επενδυτικών υπηρεσιών Brown Brothers Harriman».
Η Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ οι αναλυτές ήταν επιφυλακτικοί, γράφει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης