Τελευταία Νέα
Διεθνή

Turkish Airlines: Ράλι 147% στη μετοχή λόγω... φτηνής λίρας - «Απόβαση» τουριστών

Turkish Airlines: Ράλι 147% στη μετοχή λόγω... φτηνής λίρας - «Απόβαση» τουριστών
Ράλι 147% έχουν καταγράψει από τις αρχές του 2022 οι μετοχές της Turkish Airlines
Ράλι 147% έχουν καταγράψει από τις αρχές του 2022 οι μετοχές της Turkish Airlines, με όχημα τη φτηνή λίρα, η οποία καθιστά τη γειτονική χώρα ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους ταξιδιώτες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με το Bloomberg, oι μετοχές της Turk Hava Yollari AO, ή Turkish Airlines όπως είναι διεθνώς γνωστή η εταιρεία, πλησιάζουν σε ιστορικό υψηλό.
Πρόκειται για τη μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη Borsa Istanbul 100, καθώς και μία από τις μετοχές με τα μεγαλύτερα κέρδη στον διεθνή κλάδο των αερομεταφορών.

Μαζική επιστροφή των τουριστών στην Τουρκία

Με τη λίρα να χάνει το 22% της αξίας της έναντι του δολαρίου μέχρι στιγμής το 2022, οι τουρίστες επιστρέφουν μαζικά στην Τουρκία, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι τόσο η Turkish Airlines όσο και η Pegasus Airlines θα επιστρέψουν σε προ πανδημίας έσοδα.
Η Τουρκία στοχεύει σε 42 εκατομμύρια αφίξεις ξένων τουριστών και έσοδα 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 30 εκατομμύρια επισκέπτες και 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα το 2021.
Ο υπουργός Οικονομικών Nureddin Nebati μάλιστα προβλέπει πάνω από 45 εκατομμύρια αφίξεις, στα ίδια επίπεδα με το 2019.

Αφήνει πίσω τους ανταγωνιστές

Η ισχυρή απόδοση των μετοχών των τουρκικών αεροπορικών εταιρειών φέτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη των διεθνών ανταγωνιστών της.
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών αεροπορικών εταιρειών του Bloomberg καταγράφει πτώση 5,3% την ώρα που ο κλάδος αγωνίζεται να περιορίσει τις επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, τα lockdown στην Κίνα και το έργο της σταδιακής απόσυρσης των μέτρων στήριξης που εφαρμόστηκαν λόγω κορωνοϊού.
Η Turkish Airlines επωφελήθηκε από την άνθηση των δραστηριοτήτων εµπορευµατικών µεταφορών, την ώρα που η επιβατική κίνηση παραμένει υποτονική λόγω πανδημίας.
Εν τω μεταξύ, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας έχει σχεδόν το μονοπώλιο των αεροπορικών μεταφορών Ρωσίας – Τουρκίας, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τoν Esra Sirinel, αναλυτή της Is Investment με έδρα την Κωνσταντινούπολη.
turkish_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης