Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όχι Ουκρανίας στην αποναρκοθέτηση της Οδησσού – Bratchuk: Θα μας επιτεθούν οι Ρώσοι

Όχι Ουκρανίας στην αποναρκοθέτηση της Οδησσού – Bratchuk: Θα μας επιτεθούν οι Ρώσοι
Μόλις αποναρκοθετήσουμε την πρόσβαση στο λιμάνι της Οδησσού, ο ρωσικός στόλος θα βρίσκεται εκεί αναφέρει Ουκρανός αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία αρνείται να αποναρκοθετήσει το λιμάνι της Οδησσού επειδή φοβάται μια ρωσική επίθεση υποστήριξε ο Serhiy Bratchuk, εκπρόσωπος της διοίκησης της Περιφέρειας της Οδησσού, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο ρωσικό αίτημα προκειμένου να αρχίσει η εξαγωγή του ουκρανικού σιταριού που εξακολουθεί να παραμένει εγκλωβισμένο στα ουκρανικά λιμάνια.
«Αν η Ουκρανία αποναρκοθετήσει τα κύριο λιμάνι της χώρας, η Ρωσία θα θελήσει να επιτεθεί, ονειρεύεται να αποβιβάσει στρατεύματα.
Ο ρωσικός στόλος θα προσποιηθεί ότι αποσύρεται προς την προσαρτημένη Κριμαία.
Αλλά μόλις αποναρκοθετήσουμε την πρόσβαση προς το λιμάνι της Οδησσού, ο ρωσικός στόλος θα βρίσκεται εκεί» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Bratchuk.
Σημειώνεται πως κατόπιν των συνομιλιών που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov είπε πως εναπόκειται στην Ουκρανία να αποναρκοθετήσει τα λιμάνια της έτσι ώστε να επανεκκινήσει η εξαγωγική δραστηριότητα του σιταριού, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία εγγυάται την ασφάλεια των πλοίων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έχει προειδοποιήσει ότι η ποσότητα των ουκρανικών σιτηρών που έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας του πολέμου και σήμερα ανέρχεται 20-25 τόνους, πιθανόν να τριπλασιασθεί μέχρι το φθινόπωρο για να φθάσει τα 75 εκατομμύρια τόνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης