Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία – Οριακό προβάδισμα της παράταξης Macron έναντι της Ενωμένης Αριστεράς

Θρίλερ οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία – Οριακό προβάδισμα της παράταξης Macron έναντι της Ενωμένης Αριστεράς
Στις 12 Ιουνίου ο πρώτος γύρος των εκλογών, στις 19 ο δεύτερος
Σχετικά Άρθρα

Σε θρίλερ εξελίσσονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, καθώς η κεντρώα παράταξη – συμμαχία που στηρίζει τον πρόεδρο Emmanuel Macron διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι της συμμαχίας της Ενωμένης Αριστεράς με επικεφαλής τον Jean Luc Melenchon.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των ινστιτούτων Ipsos και CEVIPOF που δημοσιεύει σήμερα Τετάρτη 8/6 η εφημερίδα Le Monde, η συμμαχία Ensemble! του Macron προηγείται με 28% έναντι 27,5% που λαμβάνει η NUPES, η συμμαχία των αριστερών και οικολογικών δυνάμεων υπό την αρχηγία του Melenchon.
Πρόκειται για ένα δημοσκοπικό εύρημα που αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Le Pen με 20% ενώ το ακροδεξιό κόμμα του Zemmour, το Reconquête λαμβάνει το 5,5% των ψήφων.
Όπως αναφέρει η Le Monde, αν αθροιστούν τα ποσοστά αυτά, γίνεται αντιληπτό πως οι κομματικοί αυτοί σχηματισμοί, οι τρεις αυτές «πολιτικές οικογένειες» συγκεντρώνουν πλέον το 80% των ψήφων των Γάλλων.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως το ενδιαφέρον των πολιτών απέναντι στις βουλευτικές εκλογές – ο πρώτος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου και ο δεύτερος στις 19 Ιουνίου) – παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, ενώ σημειώνεται πως και στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Απριλίου καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής από το 1969.
Βάσει της μέτρησης αυτής, είναι αμφίβολο εάν η κεντρώα παράταξη του Macron θα καταφέρει να εξασφαλίσει την κοινοβουλετική πλειοψηφία, μια και φέρεται να κερδίζει από 275 έως 315 έδρες στο Γαλλικό Κοινοβούλιο, όταν απαιτούνται 289 έδρες για τη διασφάλιση της πλειοψηφίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης