Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δεν προελαύνoυν στο Donbass οι Ρώσοι – Ισχυρή η ουκρανική αντίσταση

Zelensky: Δεν προελαύνoυν στο Donbass οι Ρώσοι – Ισχυρή η ουκρανική αντίσταση
Η ηρωική υπεράσπιση του Donbass συνεχίζεται υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν καταγράφεται καμία ρωσική προέλαση στο Donbass διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε καμία ιδιαίτερη πρόοδος των ρωσικών στρατευμάτων.
«Η κατάσταση στο μέτωπο δεν μεταβλήθηκε σημαντικά τις προηγούμενες 24 ώρες.
Η ηρωική υπεράσπιση του Donbass συνεχίζεται» υποστήριξε ο Zelensky, τη στιγμή που γίνεται λόγος για πολύ σκληρές μάχες σε Sieverodonetsk, Lysychansk και Popasna.
«Υπάρχει η αίσθηση πως οι δυνάμεις κατοχής δεν πίστευαν ότι η αντίσταση θα ήταν τόσο ισχυρή» τόνισε ο Zelensky, αναφέροντας πως η Ρωσία αναπτύσσει και άλλες δυνάμεις στην περιοχή αυτή αλλά και στην επαρχία της Kherson για να αντιμετωπίσει τις αντεπιθέσεις των Ουκρανών.
Σημειώνεται πως μετά την αντεπίθεση των Ουκρανών το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Sieverodonetsk, όπου και έχουν ωθήσει τους Ουκρανούς στρατιώτες στη βιομηχανική ζώνη της πόλης.
Εκτιμάται πως περίπου 10.000 με 11.000 πολίτες παραμένουν στην πόλη, με τον κυβερνήτη του Luhansk, Serhiy Gaidai να λέει ότι γίνονται σκληρές οδομαχίες στο Sieverodonetsk, όταν στη γειτονική πόλη Lysychansk έχουν καταστραφεί τα πάντα.
23_3.JPG
Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν στην Ουκρανία

Μάλιστα ο Zelensky έσπευσε να προειδοποιήσει για τη συνέχεια τους Ρώσους στρατιώτες.
«Αλλά τι νόημα έχει αυτό;
Ούτως ή άλλως, οι περισσότερες από τις δυνάμεις κατοχής έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ότι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν στην Ουκρανία», είπε ο Zelensky.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε πως από την έναρξη των επιχειρήσεων, έχουν σκοτωθεί πάνω από 31.000 Ρώσοι στρατιώτες.
«Από την 24η Φεβρουαρίου, η Ρωσία πληρώνει για αυτόν τον απόλυτα παράλογο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας με τη ζωή 300 και πλέον στρατιωτών της καθημερινά.
Και θα ξημερώσει η μέρα που ο αριθμός των απωλειών θα ξεπεράσει τα όρια του επιτρεπτού ακόμα και για τη Ρωσία» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης