Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed (Atlanta): Αναθεωρεί επί τα χείρω το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β’ 3μηνο 2022, μόλις +0,9%

tags :
Fed (Atlanta): Αναθεωρεί επί τα χείρω το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β’ 3μηνο 2022, μόλις +0,9%
Προ των πυλών της ύφεσης οι ΗΠΑ...

Προ των πυλών της ύφεσης φαίνεται πως είναι η αμερικανική οικονομία, καθώς, σύμφωνα με τη Fed της Atlanta, το ΑΕΠ θα επεκταθεί το β’ τρίμηνο του 2022 μόλις +0,9%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης +1,3%.
Σημειώνεται πως ήδη έχει αρχίσει η ποσοτική συρρίκνωση, με τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας να μειώνεται κατά 15 τρισεκατομμύρια δολάρια σε εβδομαδιαία βάση.
Όπως σημειώνει η AtlantaFed, «Μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις από το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών, η Fed της Ατλάντα ανακοινώνει τώρα την αύξηση των πραγματικών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης για το δεύτερο τρίμηνο.
Ο ρυθμός αύξησης των πραγματικών ακαθάριστων εγχώριων επενδύσεων μειώθηκε από 4,4% και -8,3% αντίστοιχα, σε 3,7% και -8,5% αντίστοιχα.
Επίσης, η συμβολή της αλλαγής των πραγματικών καθαρών εξαγωγών στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκε από -0,25 ποσοστιαίες μονάδες σε -0,13 ποσοστιαίες μονάδες.
Εν ολίγοις: ο καταναλωτής των ΗΠΑ χάνει ισχύ, όπως έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης