Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το μπαράζ ηττών από τους ρώσους ο Zelensky δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τον Putin – Θέλει το τέλος του πολέμου

Μετά το μπαράζ ηττών από τους ρώσους ο Zelensky δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τον Putin – Θέλει το τέλος του πολέμου
Μεγάλο στρατιωτικό πλήγμα υπέστησαν οι Ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Kramatorsk στην περιοχή του Donbass

Μετά το μπαράζ των ηττών που έχουν υποστεί οι Ουκρανοί από τις ρωσικές δυνάμεις, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τον Putin, μάλιστα αναφέρει ότι «θέλει το τέλος του πολέμου».
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το 26% και όχι 20% των εδαφών της Ουκρανίας, ελέγχουν σχεδόν το 95% του Luhansk και την πλειοψηφία του Donetsk δηλαδή όλο το Donbass, όλη την Αζοφική Θάλασσα και έως την ευρύτερη περιοχή της Kherson.
Οι Ουκρανοί κάνουν συνεχώς, οπλικά συστήματα και μετρούν καθημερινά νεκρούς από 80 έως 100 στρατιώτες και πάνω από 240 τραυματίζονται…

Ο Zelensky θέλει διάλογο… δεν αξίζει να χάνουμε χρόνο…

Ο Zelensky δηλώνει ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες με τον ρώσο Πρόεδρο Putin.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «δεν αξίζει να χάνουμε χρόνο» για να συζητήσουμε με τη Ρωσία θέματα που δεν σχετίζονται με το τέλος της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εισόδου της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Παραμένω σταθερά και αποφασιστικά, είτε μου αρέσει είτε όχι, υπέρ της θέσης για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Putin, εάν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά το τέλος αυτού του πολέμου», είπε ο Zelensky σε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν αξίζει να χάνουμε χρόνο» για να συζητήσουμε με τη Μόσχα θέματα που δεν αφορούν το τέλος της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εισόδου της Ουκρανίας στη βορειοατλαντική συμμαχία.
«Εάν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ, τότε δεν υπάρχουν βάσεις ξένων κρατών στο έδαφός μας.
Εάν θέλετε να μας δεχτείτε στο ΝΑΤΟ, τότε σας παρακαλώ καλέστε μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το συζητάμε», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μεγάλο στρατιωτικό πλήγμα υπέστησαν οι Ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Kramatorsk

Το πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία κατέστρεψε ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο (ACS) M109A3 155 χιλιοστών και δύο οβίδες M777 αμερικανικής κατασκευής που μεταφέρθηκαν από τη Νορβηγία.
«Ως αποτέλεσμα στοχευμένου βομβαρδισμού, ένα πυροβόλο M109A3 155 χιλιοστών, που μεταφέρθηκε από τη Νορβηγία, δύο οβίδες M777 των 155 χιλιοστών που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και επτά πυροβόλα και όλμοι πεδίου, συμπεριλαμβανομένου του Pion 203 χιλιοστών καταστράφηκαν» από τις ρωσικές δυνάμεις.

Με βάση τις ρωσικές πηγές «περισσότεροι από 400 ουκρανοί στρατιώτες, 10 τεθωρακισμένα οχήματα, τρεις εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, 10 ειδικά οχήματα, καθώς και τρεις εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην περιοχή Kramatorsk, καταστράφηκαν επίσης.
Μέσα σε μόλις 24 ώρες, ρουκέτες και πυροβολικό έπληξαν 39 θέσεις διοίκησης, 47 θέσεις βολής μονάδων πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και 426 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης