Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα βήματα της Κριμαίας η Kherson – Με δημοψήφισμα η ένταξη στη Ρωσία

Στα βήματα της Κριμαίας η Kherson – Με δημοψήφισμα η ένταξη στη Ρωσία
Μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αναμένεται να ακολουθήσουν εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Στα βήματα της Κριμαίας ως προς την ένταξη της στη Ρωσία αναμένεται να κινηθεί και η επαρχία της Kherson, η οποία ήδη τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Αυτό υποστήριξε ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικό – πολιτικής διοίκησης που έχει διορίσει η Μόσχα στην Kherson.
«Πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να γίνει δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της περιοχής της Kherson.
Το επόμενο στάδιο θα είναι η διεξαγωγή εκλογών στις ελεύθερες περιοχές της επαρχίας.
Μετά θα κάνουμε τη νομοθετική δουλειά.
Έχουμε νομοθετική εξουσία» φέρεται να υποστήριξε ο Stremousov, ο οποίος πάντως σε παλιότερες δηλώσεις του είχε αποκλείσει αυτήν την προοπτική, καθώς όπως τόνιζε, ήταν μια διαδικασία που δεν θα είχε κανένα νόημα μια και δεν θα αναγνωριζόταν από τη Δύση, όπως άλλωστε συνέβη και με την Κριμαία το 2014, την οποία δεν έχει αναγνωρίσει κανείς σε διεθνές επίπεδο ότι αποτελεί ρωσικό έδαφος.

Νωρίς για ημερομηνία

Κατά την τοποθέτηση του στο περιθώριο διεθνούς Φεστιβάλ στη Γιάλτα, ο Stremousov δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων των κατοίκων, όπως και η διασφάλιση της ασφάλειας τους.
«Η Kherson μάλλον θα ακολουθήσει το δρόμο της Κριμαίας» υπογράμμισε ο Stremousov, ο οποίος αφού ανέφερε πως αυτά τα 8 χρόνια έγιναν πολύ σημαντικές αλλαγές στην Κριμαία, τόνισε πως «νιώθουμε πως η Κριμαία είναι η ιστορία για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε».
«Δεν θα θέλαμε να κάνουμε κάτι με τον λάθος τρόπο.
Θα θέλαμε να λάβουμε υπόψη τη γνώμη των κατοίκων της περιοχής» είπε ο επικεφαλής της Kherson, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει ακόμα να γίνει πολλή δουλειά.
«Βασικό μας καθήκον δεν είναι μόνο να βρούμε τα σωστά έγγραφα, αλλά να επιστρέψουμε στη σωστή αντιμετώπιση της ζωής, όπου η πραγματική οικογένεια, η κουλτούρα είναι προτεραιότητα.
Και σημειώνω, η κουλτούρα του ρωσικού λαού» υπογράμμισε ο Stremousov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης