Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στον αέρα» το Top Gun του Tom Cruise - Μήνυση για πνευματικά δικαιώματα δέχτηκε η Paramount

«Στον αέρα» το Top Gun του Tom Cruise - Μήνυση για πνευματικά δικαιώματα δέχτηκε η Paramount
Οι κληρονόμοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία απέτυχε να αποκτήσει εκ νέου τα δικαιώματα για το άρθρο του Ehud Yonay το 1983, «Top Guns»
Μπορεί το «Top Gun: Maverick» του Tom Cruise να κυριαρχεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον πλανήτη, αλλά η εταιρεία παραγωγής πίσω από την ταινία δέχτηκε μια μεγάλη μήνυση.
Η οικογένεια του συγγραφέα του οποίου το άρθρο ενέπνευσε το πρωτότυπο «Top Gun» του 1986 μήνυσε την Paramount Pictures για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, δηλώνοντας ότι η εταιρεία απέτυχε να αποκτήσει εκ νέου τα δικαιώματα για το άρθρο του Ehud Yonay το 1983, «Top Guns».
Ο Shosh και ο Yuval Yonay, κληρονόμοι του Ehud Yonay, ισχυρίζονται ότι έστειλαν ειδοποίηση στην Paramount τον Ιανουάριο του 2018 ότι θα διεκδικούσαν τα πνευματικά δικαιώματα τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.
Το «Maverick» ξεκίνησε τα γυρίσματα τον Μάιο του 2018.

Άγνωστες οι λεπτομέρειες

Οι Yonay's ισχυρίζονται επίσης ότι το "Maverick" δεν ολοκλήρωσε την παραγωγή το 2019, πριν από τη λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά μάλλον τον Μάιο του 2021.
Το "Maverick" ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2019 αλλά αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Δεν είναι σαφές πότε η Paramount ολοκλήρωσε επίσημα την ταινία, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα θα είναι πιθανότατα σημαντικό καθώς θα εκδικαστεί η αγωγή για τα πνευματικά δικαιώματα.
Η μήνυση επιδιώκει απροσδιόριστη αποζημίωση, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κερδών από το «Maverick», ενώ επιχειρεί να εμποδίσει το στούντιο να διανείμει την ταινία ή άλλα σίκουελ.
Η ταινία έχει αποφέρει περισσότερα από 546 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από την κυκλοφορία της τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Comscore.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης