Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Κυρίαρχη οικονομική δύναμη η Ρωσία – Οι δυτικές κυρώσεις φταίνε για πληθωρισμό, φτώχεια

Putin: Κυρίαρχη οικονομική δύναμη η Ρωσία – Οι δυτικές κυρώσεις φταίνε για πληθωρισμό, φτώχεια
Τοποθέτηση του Ρώσου πρόεδρο στο ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η Ρωσία θα καταστεί μια κυρίαρχη οικονομική δύναμη τη δεκαετία του 2020 διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υπογράμμισε πως οι δυτικές κυρώσεις είναι αυτές που έχουν προκαλέσει τις κρίσεις του πληθωρισμού, της φτώχειας και της έλλειψης τροφίμων.
«Η ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα.
Τα χρόνια λάθη της Δύσης στην οικονομική πολιτική τους και οι παράνομες κυρώσεις τους έχουν οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού, στην καταστροφή των logistics και της παραγωγικής αλυσίδας, σε μια μεγάλη αύξηση της φτώχειας και σε έλλειψη τροφίμων.
Και αυτό συμβαίνει, εν μέσω προκλήσεων αλλά και προοπτικών.
Για αυτό άλλωστε και το σλόγκαν του Φόρουμ «Νέος κόσμος, νέες ευκαιρίες» φαίνεται να είναι τόσο σχετικό» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως συμπληρώνονται 25 χρόνια από την έναρξη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Κυρίαρχη δύναμη η Ρωσία

Μάλιστα ο Putin εκτίμησε πως η δεκαετία του 2020 θα είναι μια περίοδος κατά την οποία η Ρωσία θα ενισχυθεί οικονομικά και θα γίνει κυρίαρχη δύναμη.
«Είμαι πεπεισμένος ότι για τη Ρωσία η δεκαετία του 2020 θα γίνει περίοδος ενίσχυσης της οικονομικής της κυριαρχίας, η οποία προβλέπει την ταχεία ανάπτυξη της υποδομής και της τεχνολογικής της βάσης, ποιοτική αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης των ειδικών, αλλά και διαμόρφωσης ενός ανεξάρτητου και επαρκούς οικονομικού συστήματος» υποστήριξε ο Putin, επισημαίνοντας πως «η ρωσική οικονομία θα βασίζεται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική πρωτοβουλία αν και θα διατηρήσει την κατεύθυνση της προς μια ανοικτή και ευρεία διεθνή συνεργασία».

Κοινό συμφέρον η τόνωση του εμπορίου

Επιπλέον σημείωσε ότι το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα συνεχίσει να συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
«Είμαι βέβαιος ότι το φόρουμ θα συνεχίσει να συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση πολλών κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της θα είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη και το πνεύμα του γόνιμου διαλόγου και της συνεργασίας» υπογράμμισε ο Putin.
Όπως είπε, είναι προς το κοινό συμφέρον η τόνωση του εμπορίου και των επενδύσεων, η ενθάρρυνση της κοινής ανάπτυξης τεχνολογιών, η ενίσχυση των χρηματοοικονομικών και χρηματιστηριακών αγορών και η αύξηση του μεριδίου των διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα.
«Είναι σημαντικό να εισαχθούν και να αναπτυχθούν πραγματικά αμοιβαία επωφελή μοντέλα ολοκλήρωσης, όπως ήδη γίνεται στον χώρο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης» είπε ο Putin.
Το 25ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Ιουνίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης