Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1% - EKT και πληθωρισμός στο επίκεντρο

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1% - EKT και πληθωρισμός στο επίκεντρο
EKT και πληθωρισμός βρίσκονται στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην έναρξη τη εβδομάδας η οποία θα καθοριστεί από τις αποφάσεις της ΕΚΤ και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1% στις 14.606 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,3% στις 7.629 μονάδες, μετά την αργία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Στις 6.553 μονάδες με άνοδο 1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1,1% στις 24.438 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 0,8% στις 8.791 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 0,7%.
Ετοιμη να μπει στο χορό της αυξησης των επιτοκίων προχωρώντας σε ταχεία σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της εμφανίζεται πλέον η ΕΚΤ, αναλαμβάνοντας δράση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα ρεκόρ του πληθωρισμού που καταγράφονται στην Ευρωζώνη.
Στην Ασία, η βελτίωση της δραστηριότητας του κινεζικού τομέα υπηρεσιών τον Μάιο, στηρίζει τις αγορές, με τον δείκτη Caixin της χώρας να βελτιώνεται στο 41,4 από 36,2 τον Απρίλιο.
Ο δείκτης ωστόσο παραμένει κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, υποδηλώνοντας αργή ανάκαμψη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έκλεισε με άνοδο 2,56% στις 21.621 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 1,28% στις 3.236 μονάδες.

Ανοδικά το πετρέλαιο, λόγω Σαουδικής Αραβίας

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Σαουδική Αραβία αύξησε σημαντικά τις τιμές για τις πωλήσεις αργού της τον Ιούλιο για Ασιάτες αγοραστές, ένδειξη ότι ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο αναμένει ισχυρή ζήτηση το καλοκαίρι, ενώ η προσφορά παραμένει πολύ περιορισμένη.
Η αύξηση των τιμών ήρθε παρά την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων (OPEC+), να αυξήσουν την παραγωγή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα, 50% περισσότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί.
Το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,45% στα 119,42 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύεται 0,5% στα 120,30 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης