Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Στόχος των βομβαρδισμών του Κιέβου η διακοπή της δυτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Μ. Βρετανία: Στόχος των βομβαρδισμών του Κιέβου η διακοπή της δυτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Σφοδρές οι μάχες στο Sieverodonetsk, μπλόκο στην ουκρανική ακτή στη Μαύρη Θάλασσα

Στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών στο Κίεβο ήταν πιθανότατα η διακοπή της παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Δύση στην Ουκρανία αναφέρει στην τελευταία ενημέρωση του το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.
Στη σχετική ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τα ξημερώματα της 5ης Ιουνίου μια σιδηροδρομική υποδομή στο Κίεβο, «πιθανότατα σε μια προσπάθεια διακοπής παροχής δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στις μονάδες πρώτης γραμμής του ουκρανικού στρατού».
Επιπλέον, σημειώνεται πως οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο Donbass και συγκεκριμένα, στην πόλη Sieverodonetsk, με τις ρωσικές δυνάμεις να πιέζουν να κινηθούν προς το Sloviansk σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Αεράμυνα στο νησί Φίδι στη Μαύρη Θάλασσα

Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως οι Ρώσοι μετά την απώλεια του καταδρομικού Moskva τον περασμένο Απρίλιο, έχουν μεταφέρει πολλαπλά συστήματα αεράμυνας στο νησί Φίδι στη δυτική Μαύρη Θάλασσα.
Όπως αναφέρεται, αυτά τα όπλα στοχεύουν στην αεράμυνα των ναυτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή της Μαύρης Θάλασσας, επισημαίνοντας ότι η ρωσική δραστηριότητα εκεί συμβάλλει στον αποκλεισμό της ουκρανικής ακτής και εμποδίζει την επανέναρξη του θαλάσσιου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγών του ουκρανικού σιταριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης