Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία - Εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270 στέλνει η Μ. Βρετανία

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία - Εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270 στέλνει η Μ. Βρετανία
Προειδοποίηση Putin ότι θα πλήξει νέους στόχους εάν οι Δυτικοί προμηθεύσουν το Κίεβο με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας
Σχετικά Άρθρα

Ως επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία θεωρείται η αποστολή από τη Μ. Βρετανία εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών με βελενηκές 80 χιλιομέτρων στην κυβέρνηση του Κιέβου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, οι πύραυλοι αυτοί θα αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Όπως αναφέρεται, η απόφαση ελήφθη σε «στενό συντονισμό» με τις ΗΠΑ, που ανακοίνωσαν ότι στέλνουν πιο προηγμένα συστήματα του είδους, τύπου HIMARS, με βεληνεκές επίσης 80 χιλιομέτρων.
Οι Ουκρανοί ζητούσαν εδώ και κάποιο καιρό να τους σταλούν εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών που θα τους επιτρέπουν να πλήττουν σε μεγαλύτερο βάθος ρωσικές θέσεις κρατώντας τις συστοιχίες τους πιο μακριά από τα μέτωπα.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ απέρριψαν αίτημα των Ουκρανών για την προμήθεια πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό έδαφος.

Προειδοποίηση Putin

Πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin προειδοποίησε χθες Κυριακή 5/6 ότι η Μόσχα θα πλήξει νέους στόχους εάν οι Δυτικοί στείλουν πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, κρίνοντας ότι σκοπός των τρεχουσών προμηθειών όπλων, που τόνισε πως δεν περιλαμβάνουν «κάτι καινούργιο», είναι να «παραταθεί ο πόλεμος».

Μπορεί να νικήσει η Ουκρανία

«Αν η διεθνής κοινότητα συνεχίσει την υποστήριξή της η Ουκρανία μπορεί να νικήσει στον πόλεμο» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Ben Wallace.
«Η τακτική της Ρωσίας αλλάζει και η υποστήριξή μας πρέπει να αλλάξει επίσης» είπε ο Wallace, τονίζοντας πως τα όπλα που θα σταλούν θα επιτρέψουν στους Ουκρανούς να «προστατεύονται καλύτερα από τη βάρβαρη καταφυγή σε πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας που οι δυνάμεις του Πούτιν χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση για να ισοπεδώνουν πόλεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης