Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την επιθετική προέλαση των ρώσων… οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται αλλά η πτώση του Donbass είναι αναπόφευκτη

Μετά την επιθετική προέλαση των ρώσων… οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται αλλά η πτώση του Donbass είναι αναπόφευκτη
Η Ουκρανία χάνει από 80 έως 100 στρατιώτες την ημέρα ενώ πάνω από 200 τραυματίζονται καθημερινά, ενώ και οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε μονάδες με όπλα από την Δύση, δείχνουν ότι οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει σχέδιο συντονισμένης φθοράς στην Ουκρανία

Μετά την επιθετική προέλαση των ρωσικών δυνάμεων που είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο του Severodonetsk … οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται σε πολλά μέτωπα και στο Severodonetsk πόλη του Luhansk στην Ανατολική Ουκρανία… αλλά η πτώση του Donbass είναι αναπόφευκτη.
Η Ουκρανία χάνει από 80 έως 100 στρατιώτες την ημέρα ενώ πάνω από 200 τραυματίζονται καθημερινά, ενώ και οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε μονάδες με όπλα από την Δύση, δείχνουν ότι οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει σχέδιο συντονισμένης φθοράς στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν περιορισμένες και τοπικές αντεπιθέσεις κατά των ρωσικών θέσεων σε ολόκληρη την Ουκρανία στις 5 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης της ανακατάληψης περιοχών του Severodonetsk.
Ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram ισχυρίστηκε ότι ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αντεπίθεση βόρεια της πόλης Kharkiv, υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να πιέζουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τη συνεχιζόμενη ρωσική εστίαση στο Severodonetsk για τη διεξαγωγή αντεπιθέσεων σε άλλους άξονες προέλασης.
Παρόλο που οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ρίχνουν εξοπλισμό και στρατεύματα στην περιοχή Severodonetsk -Lysychansk, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αντεπίθεση στο Severodonetsk και απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα πίσω στα ανατολικά προάστια της πόλης και έξω από τους νότιους οικισμούς.
Η ουκρανική αντεπίθεση πιθανότατα θα συνεχίσει να εφιστά την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Luhansk και επομένως θα αφήσει τρωτά σημεία στις ρωσικές αμυντικές προσπάθειες στην Περιφέρεια Kharkiv και κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Σκοτώθηκε ρώσος στρατηγός

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Ρώσο στρατηγό Roman Kutuzov στις 5 Ιουνίου.
Ο Kutuzov σκοτώθηκε κοντά στο Mykolaivka, στην περιφέρεια Luhansk (κοντά στην Popasna) στις 5 Ιουνίου.
Ο Kutuzov πιθανότατα διοικούσε το 1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι ο Kutuzov διοικούσε τον 5ο Στρατό Συνδυασμένων Όπλων (CAA) τη στιγμή του θανάτου του, αλλά εκτιμούμε ότι αυτό είναι πιθανό λανθασμένο - ο Kutuzov υπηρέτησε ως εν ενεργεία διοικητής της 5ης CAA από το 2017 έως το 2019 και ο υποστράτηγος Alexei Ο Vladimirovich Podilov αυτή τη στιγμή διοικεί την 5η ΥΠΑ.
Ρώσοι διοικητές υψηλού επιπέδου έχουν υποστεί απώλειες κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία, είναι ο 7ος στρατηγός νεκρός κυρίως λόγω του δόγματος του ρωσικού στρατού οι στρατηγοί να βρίσκονται στην μάχη και όχι να διοικούν από τα μετόπισθεν.

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την πρώτη τους πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου την πρωτεύουσα της Ουκρανίας μετά από ένα μήνα.
Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Vadym Denysenko δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πέντε πυραύλους κρουζ X-22 από πολεμικό αεροπλάνο Tu-95 που έπληξε το εργοστάσιο επισκευής αυτοκινήτων Darnytsia.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι αυτό το χτύπημα είχε στόχο άρματα μάχης T-72 που προμήθευαν στην Ουκρανία άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά οι εικόνες της περιοχής στόχου επιβεβαιώνουν ότι οι πύραυλοι έπληξαν το εργοστάσιο της Darnytsia.
Δεν είναι σαφές εάν οι ρωσικές δυνάμεις σκόπευαν να χτυπήσουν ουκρανικά τανκς που είχαν δοθεί από ξένες χώρες και δεν πέτυχαν τον στόχο τους ή αν η Ρωσία επιχειρεί να θολώσει τον επιδιωκόμενο στόχο του.

Βασικά σημεία

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στο Severodonetsk ανακατέλαβαν τμήματα της πόλης περίπου το 25% ενώ το 75% το κατέχουν ρώσοι και ανάγκασαν τα ρωσικά στρατεύματα να απομακρυνθούν από τα νότια προάστια της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες σύγκλισης στο Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman.
Για τις ρωσικές δυνάμεις το Slovyansk, που βρίσκεται δυτικά του Severodonetsk αποτελεί τον νέο στόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ουκρανικά στρατεύματα διεξήγαγαν περιορισμένες και τοπικές αντεπιθέσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να κρατούν τις αμυντικές τους γραμμές και να βομβαρδίζουν κατά ουκρανικών θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Κύρια προσπάθεια - Ανατολική Ουκρανία, το Slovyansk νέος στόχος

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες προέλασης προς το Slovyansk από το Izyum και πραγματοποίησαν περιορισμένες, επιθέσεις στις 5 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις στο Bohorodychne και στο Dovhenke, 35 και 25 χλμ. νοτιοανατολικά του Izyum, αντίστοιχα.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιπλέον σταδιακές προελάσεις στα βορειοδυτικά του Lyman γύρω από το Svyatohirsk, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του Slovyansk, και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Slovyansk.
Η ρωσική προσπάθεια σε αυτήν την περιοχή πιθανότατα αποσκοπεί στη σύνδεση των προελάσεων νοτιοανατολικά του Izyum με τις ρωσικές επιχειρήσεις στα βόρεια και δυτικά του Lyman, με τους δύο άξονες να συγκλίνουν στο Slovyansk.

Ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram ανέφερε επιπλέον ότι μια ουκρανική αντεπίθεση ώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από το Syrotne και τη Lisna Dacha, χωριά στα νότια προάστια του Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν με όλμους και MLRS για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις στο Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν αεροπορικές επιθέσεις, και χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Bakhmut,αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 5 Ιουνίου, στην περιοχή Bakhmut, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απώλειες στις συνεχείς προσπάθειές τους να αποκτήσουν τον έλεγχο των επίγειων γραμμών επικοινωνίας (GLOC) στα βορειοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στο ανατολικό τόξο του Bakhmut σε Bilohorivka, Mykailivka και Dolomitne.

Πόλη του Kharkiv – Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει και στοχεύουν στο Ιzyum

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να μάχονται για να κρατήσουν τις κατεχόμενες θέσεις τους βόρεια της πόλης Kharkiv μετά την αποχώρηση τους μετά από περιορισμένες ουκρανικές αντεπιθέσεις στις 5 Ιουνίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη ρωσική εστίαση στο Severodonetsk για να κάνουν αντεπιθέσεις σε άλλα μέτωπα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον της πόλης του Kharkiv και των περιχώρων της και βομβάρδισαν κατά των Tsyrkuny, Derhachi, Ruski και Cherkasy Tyshky, Staryi Saltiv και Kozacha Lopan.

Νότιος Άξονας – Στο επίκεντρο οι Περιφέρειες Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να κρατούν τις αμυντικές τους γραμμές και να βομβαρδίζουν εναντίον ουκρανικών θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Τα ρωσικά στρατεύματα αισθάνονται την πίεση των πρόσφατων τοπικών ουκρανικών αντεπιθέσεων κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson και Mykolaiv.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στη βόρεια Kherson γύρω από τη Vysokopillya και την Kochubeivka και βομβάρδισαν εντατικά στη γραμμή επαφής στις περιφέρειες Zaporizhia, Dnipropetrovsk και Mykolaiv.
zz1_3.png
zz2_3.png
zz3_2.png
zz4.png

zz5.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης