Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση Putin στη Δύση για βαρύτερα πλήγματα στην Ουκρανία, αν την προμηθεύσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς

Αυστηρή προειδοποίηση Putin στη Δύση για βαρύτερα πλήγματα στην Ουκρανία, αν την προμηθεύσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς
O πρόεδρος ανέφερε πως η προμήθεια της Ουκρανίας -από τις ΗΠΑ- με πυραυλικό σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων δεν αλλάζει τίποτα στην πράξη.
Σχετικά Άρθρα

Με άμεσα βαρύτερα πλήγματα σε εγκαταστάσεις επί ουκρανικού εδάφους που δεν έχει ακόμη χτυπήσει, προειδοποιεί ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin την Δύση, σε περίπτωση προμηθεύσει με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού πρακτορείο ΤASS, σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου.
O πρόεδρος ανέφερε πως η προμήθεια της Ουκρανίας -από τις ΗΠΑ- με πυραυλικό σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων δεν αλλάζει τίποτα στην πράξη.
Ο Putin δεν κατονόμασε τους στόχους που σχεδίαζε να επιδιώξει η Ρωσία εάν οι δυτικές χώρες άρχιζαν να προμηθεύουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς.
Είπε μόνο ότι η όλη «φασαρία» γύρω από τις προμήθειες δυτικών όπλων στην Ουκρανία είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να κλιμακώνει τη σύγκρουση.

Η Ουκρανία επιδιώκει πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) όπως τα M270 και M142 HIMARS για να χτυπήσει στρατεύματα και αποθέματα όπλων στο πίσω μέρος των ρωσικών δυνάμεων.
Η προειδοποίηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της στήριξης της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ με νέο πακέτο όπλων, ενώ νωρίτερα, Αμερικανός πρόεδος Joe Biden είχε διαβεβαιώσει τον Ρώσο ομόλογό του πως δεν θα στείλει όπλα που μπορούν να πλήξουν την Ρωσία.
Ακολούθως των ανακοινώσεων της νέας βοήθειας προς την Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η ρωσική αεράμυνα σπάει… σαν καρύδια τους πυραύλους των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο Biden ανακοινώνει νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, όπλα ακριβείας που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 80 χλμ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών εταίρων μας και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό για την υπεράσπισή τους», τόνισε ο Biden σε δήλωση που ανακοίνωνε το νέο πακέτο όπλων.

Biden: Δεν θα στείλουμε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία

Την απόφαση των ΗΠΑ να μην αποστείλουν στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία, γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος καθώς το Κίεβο ζητούσε το Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS).
«Λογική» χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmytri Medvedev, σύμφωνα με το Reuters.
«Δεν πρόκειται να στείλουμε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία», ανέφερε ο Biden στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο Ντέλαγουερ.
Ο Μπάιντεν και η ομάδα του εργάζονται σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Η ουκρανική κυβέρνηση προέτρεψε τη Δύση να της παράσχει περισσότερα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας, την ίδια στιγμή που ο Joe Biden θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί, αλλά έχει αντιταχθεί στην παροχή όπλων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία για να επιτεθεί στη Ρωσία.

Μήνυμα Putin σε Biden: Η ρωσική αεράμυνα σπάει… σαν καρύδια τους πυραύλους των ΗΠΑ – Καταστράφηκαν ήδη εκατοντάδες

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξήρε την αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας στην απόκρουση επιθέσεων από πυραυλικά συστήματα που προμηθεύεται η Ουκρανία από τις ΗΠΑ.
«Τα συστήματα αεράμυνας μας σπάνε (σ.σ. τους πυραυλους) σαν καρύδια, εκατονταδες έχουν καταστραφεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Pavel Zarumbin στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.
Ο Putin. την ίδια ώρα,  καθόρισε ως στόχο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως την χαρακτήρισε που ξεκίνησε την 24η Φεβρουαρίου «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί διώξεις και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης