Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαγκλαντές: Στους 43 οι νεκροί και 300 οι τραυματίες από την πυρκαγιά και την έκρηξη σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων

Μπαγκλαντές: Στους 43 οι νεκροί και 300 οι τραυματίες από την πυρκαγιά και την έκρηξη σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων
Τουλάχιστον 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 300 τραυματίστηκαν
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη χημικών προϊόντων σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Sitakunda του Μπαγκλαντές, περίπου 40 χιλιόμετρα από το μεγάλο λιμάνι της Chittagong.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές και μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, τουλάχιστον 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 300 τραυματίστηκαν.
Μεταξύ αυτών, 6 πυροσβέστες είναι νεκροί και 21 τραυματίες, ενω, τραυματίστηκαν και 10 αστυνομικοί.
Ο Elias Chowdhury αρχίατρος στην Τσιταγκόνγκ, κοντινή μεγαλούπολη, προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο 60%- 90% των σωμάτων τους.
Κατά τον ίδιο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι που κάλυπταν την πυρκαγιά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλά πτώματα δεν έχουν περισυλλέγει ακόμη από την ιδιωτική αποθήκη, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το μεγάλο λιμάνι της Chittagong.
Πάντως, όλο το ιατρικό προσωπικό, ακόμη και όσα μέλη του είχαν άδεια, κλήθηκε εσπευσμένα στη θέση του, καθώς δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.

Η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) το Σάββατο 4/6 στον χώρο αποθήκευσης B.M. Container Depot, περίπου 40 χιλιόμετρα από την Chittagong, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της ασιατικής χώρας.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όμως μία ώρα αργότερα εξερράγησαν πολλά εμπορευματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν χημικά προϊόντα.
Κάποια από τα εμπορευματοκιβώτια στην ιδιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης περιείχαν χημικά προϊόντα, κυρίως υπεροξείδιο του υδρογόνου, εξήγησε ο εκπρόσωπος συνδέσμου των εταιρειών του τομέα, του BICA (Bangladesh Inland Container Association).
Πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή της εγκατάστασης, είναι άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς.
Στην εγκατάσταση εργάζονταν περίπου 600 άνθρωποι, ενώ σε πολλά από τα εμπορευματοκιβώτια υπήρχαν ρούχα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, που επρόκειτο να εξαχθούν σε δυτικές χώρες.
Στο σημείο έχουν κληθεί περίπου 200 στρατιώτες για ενισχύσεις, κυρίως για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τα χημικά προϊόντα να καταλήξουν στη θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης