Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Για τον Ιούλιο ανέβαλε το πιθανό ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ ο Biden

ΗΠΑ: Για τον Ιούλιο ανέβαλε το πιθανό ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ ο  Biden
Αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδίαζε να ταξιδέψει στις δύο χώρες περί τα τέλη Ιουνίου

Για τον Ιούλιο ανέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, J. Biden, το πιθανό ταξίδι του στο Ισραήλ και στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και CNN.
Αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδίαζε να ταξιδέψει στις δύο χώρες περί τα τέλη Ιουνίου, όταν και θα επισκεφθεί την Ισπανία και τη Γερμανία για διεθνή διπλωματικά ραντεβού.
Ωστόσο, το πιθανό ταξίδι σε Ισραήλ και Σαουδική Αραβία, προτού επισήμως οργανωθεί, μεταφέθηκε χρονικά, αν και είναι ήδη αμφιλεγόμενο.
Ο Biden στο σχεδιαζόμενο ταξίδι ίσως συμμετάσχει σε σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ), διπλωματικού φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν διάφορα βασίλεια της περιοχής, σύμφωνα με τα δύο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Ο Λευκός Οίκος ωστόσο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 3/6 ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να πάει στη Σαουδική Αραβία, λέγοντας πως είναι πρόωρο να γίνει λόγος περί συνάντησης με τον πρίγκιπα διάδοχο.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες New York Times και Washington Post, ο Biden σκοπεύει να δει τον Mohammad bin Salman, τον οποίο μέχρι τώρα ο αμερικανός πρόεδρος αποφεύγει επιδεικτικά, λέγοντας πως ο συνομιλητής του στο Ριάντ είναι ο βασιλιάς Salman.
Σημειώνεται ότι έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Biden, διαβεβαίωνε ότι ο πρίγκιπας «ενέκρινε» τον φόνο του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τον Φεβρουάριο του 2021.
Αυτό που προσδοκά η κυβέρνηση του Biden είναι το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, καθώς έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης