Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπανγκλαντές: Πυρκαγιά σε εγκατάσταση αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων - Στους 22 οι νεκροί

Μπανγκλαντές: Πυρκαγιά σε εγκατάσταση αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων - Στους 22 οι νεκροί
Τουλάχιστον 170 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και πάνω από 170 οι τραυματίες από την πυρκαγιά που προκάλεσε καταστροφή σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα (νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές), όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ανάμεσα στους 170 τραυματίες είναι 40 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις πυροσβέστες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Abul Kalam Aza, αξιωματικός της αστυνομίας.
Μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας μεταδίδουν πως ο αριθμός των τραυματιών είναι γύρω στους 300. Εκκλήσεις να γίνει εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες πλημμυρίζουν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Elias Chowdhury αρχίατρος στην Τσιταγκόνγκ, κοντινή μεγαλούπολη, προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο 60 ως 90% των σωμάτων τους.
Όλο το ιατρικό προσωπικό, ακόμη και όσα μέλη του είχαν άδεια, κλήθηκε εσπευσμένα στη θέση του, καθώς δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.

Η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4/6 στον χώρο αποθήκευσης (B.M. Container Depot), περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τσιταγκόνγκ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της ασιατικής χώρας, όπως ανέφερε αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.
Μονάδες της πυροσβεστικής έσπευσαν στον χώρο αποθήκευσης για να σβήσουν τη φωτιά όταν αλλεπάλληλες εκρήξεις συγκλόνισαν την εγκατάσταση.
Κάποια από τα εμπορευματοκιβώτια στην ιδιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης περιείχαν χημικά προϊόντα, κυρίως υπεροξείδιο του υδρογόνου, εξήγησε ο εκπρόσωπος συνδέσμου των εταιρειών του τομέα, του BICA (Bangladesh Inland Container Association).
Πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή της εγκατάστασης, είναι άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς.
Στην εγκατάσταση εργάζονταν περίπου 600 άνθρωποι, ενώ σε πολλά από τα εμπορευματοκιβώτια υπήρχαν ρούχα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, που επρόκειτο να εξαχθούν σε δυτικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης