Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η πυρκαγιά στη Βούλα προκλήθηκε από το δίκτυο ηλεκτρισμού

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η πυρκαγιά στη Βούλα προκλήθηκε από το δίκτυο ηλεκτρισμού
Πηγές του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό.
Σχετικά Άρθρα

Από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Βούλας, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.
«Aπό το KYT – κέντρο διανομής της Γλυφάδας ξεκίνησε η φωτιά. ¨
Εκεί αναχαιτίστηκε από τα αεροσκάφη, ωστόσο ένα κομμάτι της κατέβηκε σε χαράδρα και έφερε τη φωτιά στο πίσω μέρος της πόλης» επισήμανε ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι πρώτες ενδείξεις

Όμως πηγές του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό.
Αλλά και από την πλευρά του διαχειριστή του δικτύου υψηλής και υπερυψηλής τάσης (ΑΔΜΗΕ) πηγές έλεγαν ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι η πυρκαγιά έχει σχέση με το δίκτυό του.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο, ενώ επιβεβαιώνει ότι έγιναν και διακοπές ρεύματος.
Παράλληλα, πηγές του ΔΕΔΗΕΕ αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης, η οποία ενδεχομένως και να διακόπτεται προληπτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης