Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα προκαλεί ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα

Reuters: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα προκαλεί ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα
Ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους, η φλόγα εξαπλώθηκε γρήγορα στις πλαγιές του Υμηττού απλώνοντας πυκνά σύννεφα καπνού πάνω από τα νότια προάστια
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά μαίνεται στα περίχωρα της Αθήνας το Σάββατο (4/6/2022), προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, όπως αναφέρει το Reuters.
Ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους, η φλόγα εξαπλώθηκε γρήγορα στις πλαγιές του Υμηττού απλώνοντας πυκνά σύννεφα καπνού πάνω από τα νότια προάστια.
Προληπτικά, οι αρχές πολιτικής προστασίας εκκένωσαν ορισμένες περιοχές της Βούλας και της Γλυφάδας, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters πως είδε τουλάχιστον δύο σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά.
«Λόγω των έντονων βόρειων ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και πλησίασε την πόλη», δήλωσε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
«Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να είναι πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε.


Πικρές μνήμες

Περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με τη βοήθεια 6 πυροσβεστικών αεροσκαφών και 4 ελικοπτέρων έριξαν τόνους νερού σε μια προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά, η οποία μαίνεται για περισσότερες από επτά ώρες.
Μια σειρά από πυρκαγιές κατέκαψε περίπου 300.000 στρέμματα δάσους και θαμνώδεις εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι, εν μέσω του χειρότερου καύσωνα της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια, υπενθυμίζει το Reuters.
Η χώρα έχει πικρές μνήμες από μια πυρκαγιά του 2018 που έπληξε την παραθαλάσσια πόλη Μάτι κοντά στην Αθήνα, σκοτώνοντας 102 ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες.

athens_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης