Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 1,1%, στα 1850,20 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 1,1%, στα 1850,20 δολάρια η ουγγιά
O χρυσός θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, καθώς οι προσδοκίες για επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve στηρίζουν το δολάριο
Σχετικά Άρθρα

Απώλειες έγραψε ο χρυσός που δέχτηκε πιέσεις από το δολάριο το οποίο κινήθηκε ανοδικά μετά τα θετικά νέα από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία επιτρέπουν στη Fed μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων.
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ προσέθεσε 390.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μεσοσταθμική εκτίμηση αναλυτών στο Reuters για 318.00 νέες θέσεις.
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,6% έναντι προσδοκιών για μείωση στο 3,5%, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,3% έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,4%.
«Οι αγορές περίμεναν μια ισχυρότερη επιβράδυνση στην αύξηση της απασχόλησης που θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει τη Fed να αλλάξει γνώμη για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της Oanda.
«Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναμένεται να δούμε αυξήσεις επιτοκίων κατά μισή μονάδα, η οικονομία δεν στρώνει γρήγορα», τόνισε ο Moya.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, καθώς οι προσδοκίες για επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve στηρίζουν το δολάριο, το οποίο σήμερα ενισχύθηκε κατά 0,3%.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,1% ή 21,20 δολάρια στα 1.850,20 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 0,3% στην εβδομάδα.
Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 1,9% στα 21,85 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 1% στην εβδομάδα.
Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα διολίσθησε κατά 1,4% στα 1.008,35 δολάρια, ωστόσο ενισχύθηκε σημαντικά στην εβδομάδα κατά 5,6%.
Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 3,4% στα 1.983,20 δολάρια, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε βουτιά της τάξης του 3,8%.
Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,8% και διαμορφώθηκε στα 4,47 δολάρια ανά λίβρα.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης