Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιζήτητα τα πλοία μεταφοράς LNG - Αύξηση 50% στα ναύλα μέσα σε ένα χρόνο

Περιζήτητα τα πλοία μεταφοράς LNG -  Αύξηση 50% στα ναύλα μέσα σε ένα χρόνο
Οι τιμές για ναύλωση δεξαμενόπλοιου LNG για έναν χρόνο έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, στα 120.000 δολάρια την ημέρα
Σχετικά Άρθρα

Με τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων 50 χρόνων στις ροές πετρελαίου και φυσικού αερίου να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, λόγω της απόφασης των ευρωπαϊκών χωρών να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, οι παγκόσμιοι εμπορικοί κολοσσοί φυσικού αερίου σπεύδουν από τώρα να εξασφαλίσουν δεξαμενόπλοια LNG για το χειμώνα, εκτοξεύοντας τη ζήτηση και τις τιμές.
Πλοιοκτήτες και ναυλομεσίτες των πλοίων μεταφοράς LNG αναφέρουν ότι μεγάλες εταιρίες όπως η βρετανική Shell, η γαλλική TotalEnergies και η κινεζική Unipec αναζητούν να κλείσουν λοία για τη μεταφορά του αερίου κατά την περίοδο αιχμής της χειμερινής ζήτησης, σύμφωνα με δημοσιίευμα των Financial Times.
Οι τιμές για ναύλωση δεξαμενόπλοιου LNG για έναν χρόνο διαπραγματεύονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, στα 120.000 δολάρια την ημέρα, καταγράφοντας άλμα πάνω από 50% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με την Clarksons Platou Securities.
Οι πλοιοκτήτες λένε ότι η Total είναι ιδιαίτερα ενεργή στην ναύλωση πλοίων μεταφοράς LNG για τρία έως πέντε χρόνια, μια περίοδο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο.
«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις πλοία στην αγορά. Τα ναύλα έχουν εκτοξευθεί», δήλωσε ο Oystein Kalleklev, επικεφαλής των Flex LNG και Avance Gas, δύο ναυτιλιακών ομίλων LNG.
Καθώς η κρίση επιδεινώνεται, η επιτυχία των εμπόρων LNG θα εξαρτηθεί από την εξασφάλιση αρκετών πλοίων για τη μεγιστοποίηση των κερδών από τις υψηλές τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης