Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Έρχεται ο κοινός φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές - Αποφάσεις από τους 27 ηγέτες

ΕΕ: Έρχεται ο κοινός φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές - Αποφάσεις από τους 27 ηγέτες

Οι εκπρόσωποι των χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν το Σάββατο 4/6 και πρόκειται να συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός κοινού φορτιστή για όλες τις σχετικές ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και tablet, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.
Τα εκκρεμή ζητήματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της πρότασης στους φορητούς υπολογιστές, μια βασική απαίτηση των νομοθετών της ΕΕ που είναι πιθανό να επηρεάσει τη Samsung, τη Huawei και άλλους κατασκευαστές σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων.
Η πρόταση για ενιαίο φορτιστή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.
Σύμφωνα με την πρόταση η USB-C θα καταστεί η πρότυπη κοινή θύρα για όλα τα έξυπνα τηλέφωνα, τα ταμπλετ, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός. Με τον τρόπο αυτό, οι καταναλωτές θα μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους με τον ίδιο φορτιστή USB-C, ανεξάρτητα από τη μάρκα της συσκευής.
Επιπλέον, η Επιτροπή προτείνει τον διαχωρισμό της πώλησης φορτιστών από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών.
Οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν νέα ηλεκτρονική συσκευή χωρίς νέο φορτιστή.
Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί ο αριθμός των αχρείαστων φορτιστών που αγοράζονται ή που μένουν αχρησιμοποίητοι.
Τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να προσφέρουν ευκολία στους καταναλωτές και να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που συνδέεται με την παραγωγή και την απόρριψη των φορτιστών, υποστηρίζοντας έτσι την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.
Η μείωση της παραγωγής και της απόρριψης νέων φορτιστών εκτιμάται ότι θα μειώσει την ποσότητα των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού κατά σχεδόν χίλιους τόνους ετησίως.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης