Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Τουρκία βομβαρδίζει τη βόρεια Συρία - Μαζική έξοδος αμάχων

H Τουρκία βομβαρδίζει τη βόρεια Συρία - Μαζική έξοδος αμάχων
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως με την νέα στρατιωτική επιχείρηση «θα καθαριστούν τα σύνορα με τη Συρία»

Στον βομβαρδισμό των υπό κουρδικό έλεγχο περιοχών στη βόρεια Συρία προχώρησε η Τουρκία προκαλώντας μαζική έξοδο αμάχων, λίγες ημέρες αφού ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ανακοίνωσε πως θα αρχίσει νέα «στρατιωτική επιχείρηση» στην περιοχή.
Με τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε το οπλοστάσιό τους, οι τηλεπικοινωνίες τους και τα κέντρα συγκέντρωσής τους. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως με την νέα στρατιωτική επιχείρηση «θα καθαριστούν τα σύνορα με τη Συρία». Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα καθαρίσουν 470 χωριά και κωμοπόλεις και θα πάρουν τον έλεγχο 600 χλμ κατά μήκος των συνόρων προχωρώντας σε βάθος 45 χλμ.
Η επιχείρηση της Άγκυρας έχει σκοπό να «απαλλάξει από τους τρομοκράτες την Ταλ Ριφάτ και την Μάνμπιτζ», συνόψισε ο Erdogan απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο. Αναφερόταν στα δύο σημαντικότερα αστικά κέντρα εκτός του τουρκικού ελέγχου δυτικά του Ευφράτη ποταμού. Ελέγχονται από τις Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), τη βασική συνιστώσα των ΣΔΔ, οργάνωση που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», τη θεωρεί τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης